23 / 04 / 2024

Ayçiçek yağında büyük indirim! 5 litresi 82 liraya mı düşecek? 14 Mayıs fiyat listesi

Ayçiçek yağında büyük indirim! 5 litresi 82 liraya mı düşecek? 14 Mayıs fiyat listesi

Ayçiçek yağında Rusya Ukrayna krizi odaklı fiyat artışları hükümeti harekete geçirdi. Geçtiğimiz 28 Nisan’da 18 bin ton ham ayçiçeği yağı ithalat ihalesi yapıldı. Hükümet ayrıca üretimde artışı sağlamak için İstanbul Çatalca'da ayçiçeği tohumu dağıtımı yaptı.



ÜRETİM İÇİN ÇATALCA KRİTİK ÖNEMDE

2021 yılında ihracatta öne çıkan ürünler sırasıyla Fındık İçi, Un, Makarna, Rafine Ayçiçek Yağı ve Ambalajlı Fındık olurken, en çok ithal edilen ürünler Buğday, Soya Fasulyesi, Ham Ayçiçeği Yağı, Palm Yağı ve Arpa şeklinde sıralandı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla organize edilen ‘Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması’ programına katıldı. 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Çatalca'nın İstanbul'un alan itibarıyla büyük ilçelerinden olduğunu ifade ederek, "Bu konuda İstanbul'da bizi en mutlu eden ilçelerimizin başında geliyor. İstanbul'u belki de doyurabilecek bir üretimi ziyadesiyle bu ilçemizde gerçekleştirmek mümkün. İnşallah başta Çatalca pirincimiz olmak üzere bütün bu bölgeye has olan ürünlerimizin coğrafi işaretleri önce ulusal, sonra da uluslararası düzeyde olur." diye konuştu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön