18 / 04 / 2024

Ayçiçek yağları ne kadar? Ayçiçek yağına indirim yapılacak mı?

Ayçiçek yağları ne kadar? Ayçiçek yağına indirim yapılacak mı?

Ayçiçek yağları gündemde yer alan konulardan biridir. Ayçiçek yağlarının fiyatının düşüp düşmeyeceği merakla araştırılıyor. İşte merak edilen detaylar!



AYÇİÇEK YAĞI FİYATLARINDA İNDİRİM OLACAK MI?

Ayçiçek yağı fiyatlarına dair sektör temsilcileri, uluslararası piyasada fiyatların yüzde 30 gerilediğini ileterek, yeni fiyatlarla yapılan kontratların işlenip, pazara sunulmasıyla ayçiçek yağında fiyat düşüşünün rafl ara da yansıyacağını düşündüklerini söylediler ve şu an rafl arda 180 ile 200 lira arasında yer alan 5 litrelik ayçiçek yağının 155-160 lira bandına ineceğini kaydettiler.

Dünya gazetesine konuşan ham ayçiçek yağında taleplerin azaldığını söyleyen Kadooğlu Yağ Sanayi İthalat Müdürü Muzaffer Yıldırım şu bilgileri verdi; “Pandemi sürecinde palm yağı üretiminde yaşanan sıkıntıların aşılması, Fed’in faiz artırımı ve Ukrayna’dan sevkiyatların başlaması ile ham ayçiçek yağ fiyatlarında düşüşe neden oldu.”

 Fiyat düşüşün yalnız ham ayçiçek yağında yaşanmadığını aktaran Kadooğlu Yağ Sanayi İthalat Müdürü Muzaffer Yıldırım, “Palm yağı ve soya yağında da düşüşler var. Palm yağının tonu 500 dolar inerek 1800 dolardan 1300 dolara çekildi. Yine soya yağının da fiyatı aynı oranda düşüş yaşadı. Ayçiçek yağında da Ukrayna’daki savaş bölgeleri dışında risk taşımayan batı tarafında üretim kapasiteleri artıyor.

Romanya sınırında bulunan Reni ve İzmail nehir limanlarından 6 bin tonluk küçük gemilerle ham yağ ve çekirdek ihracatının artırılması, yüksek ayçiçek yağının fiyatını geri çekilmesine neden oldu. Ukrayna’dan küçük gemiler konum olarak sadece Türkiye’ye işlem yapabiliyor. Eskiden Hindistan, Çin’e ve AB ülkelerine büyük gemilerle yapılan sevkiyat, söz konusu limanlardan küçük gemiler yalnızca Türkiye’ye girebiliyor ve burada piyasayı önemli ölçüde düşürmüş durumda” şeklinde konuştu.

Bayram ikramiyesi ne kadar? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Banka kredisi ile kurbanlık alınır mı? Kredi kartı ile kurbanlık kesilir mi?

Ev alacaklara müjde! TOKİ Ağustos ayında başlatıyor

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön