25 / 04 / 2024

Ayçiçek yağlarına Rusya darbesi

Ayçiçek yağlarına Rusya darbesi

Geçtiğimiz günlerde marketlerde bitiyor diyerek vatandaşlar tarafından raflardan adeta yağma edilen ayçiçek yağlarına bir kötü haber de Rusya'dan geldi.



Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaş, ayçiçeği yağı ve tahıl tedarikini olumsuz etkiledi ve stokların tükeneceği, fiyatların artacağı endişesine yol açtı. 

Geçtiğimiz günlerde süpermarket zincirleri ayçiçeği yağı kıtlığı yaşandığı gerekçesiyle elindeki stokları sınırlı sayıda satışa sunmaya başladı. Bazı marketlerde ayçiçek yağı raflarının boş olduğu görüldü. Marketlerde ayçiçek yağı bitiyor endişesi vatandaşların raflarda kalan ürünlere hücum etmesine neden oldu. Türkiye, market raflarında ayçiçek yağı sorununu çözmek için Rusya limanlarında bekletilen 6 tonu aşkın ayçiçek yağı yüklü gemileri diplomasi yolunu kullanarak ülkeye getirdi. 17 Mart'ta Mersin limanına yanaşan gemilerdeki yağlar iç pazara sürülerek vatandaşın ihtiyacı karşılandı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön