27 / 04 / 2024

Ayder Yaylası'ndaki kentsel dönüşümde son durum!

Ayder Yaylası'ndaki kentsel dönüşümde son durum!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Ayder Yaylası'nda 5 bakanlığın ortaklaşa TOKİ öncülüğünde başlattığı Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları hız kesmeden devam ediyor...



Rize'nin ünlü Ayder Yaylası'nda başlatılan kentsel dönüşüm, alt yapı, yol ve otopark projesinin çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Koronavirüs salgını sebebi ile boş kalan yaylada çalışmalar gece-gündüz yapılıyor.

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Ayder Yaylası'nda 5 bakanlığın ortaklaşa Toplu Konut İdaresi (TOKİ) öncülüğünde başlattığı Kentsel Dönüşüm Projesi alt yapı, yol ve otopark çalışmaları hızla sürüyor. 

Sabah Gazetesi'nden Oğuz Bal'ın haberine göre; koronavirüs salgınıyla şehirlerarası yolculuğun kısıtlanması, tur şirketlerinin çalışmaması sebebi ile boş kalan Ayder Yaylası'nda gece geç saatlere kadar kentsel dönüşüm çalışmmaları yapılıyor.

Alt yapı çalışmalarında Haziran ayında sona gelinmesi hedeflenirken, 2 katlı ve yatay mimarı olarak planlanan bin 700 araç kapasiteli otoparkın da kısa sürede bitirilerek hizmete açılması planlanıyor. Ayder'de esnaf olan İlgin Sarı, "Şu an Ayder'in ölü zamanı salgın nedeni ile gelen giden olmuyor. Çalışmalar bitip, salgın sonrası normalleşme başladığında bizim için çok iyi olacak" diye konuştu.

Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm başladı! 

Kepez Toptancı Hali Sosyal Konut Projesi'nin inşaatında son durum!


Geri Dön