26 / 04 / 2024

Aydın Astim Köprülü Kavşağı'nın inşaatı neden yarım kaldı?

Aydın Astim Köprülü Kavşağı'nın inşaatı neden yarım kaldı?

Aydın’da trafiği felç eden Astim Köprülü Kavşak inşaatında, ödenek bittiği için müteahhit firma iş bıraktı. Projenin yapımında yaklaşık maliyetin yanlış hesaplandığı ve bu nedenle ödenek bittiği için inşaatın yarım kaldığı öğrenildi.



Aydın'da trafiğin felç olmasına neden olan Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı Astim Köprülü Kavşak inşaatında ödenek bittiği için müteahhit firma iş bıraktı, çalışmalar durdu. Belediye tarafından Temmuz ayında tamamlanarak hizmete açılacağı açıklanan köprülü kavşakta yüklenici firma makine ve teçhizat ile teknik personellerini geri çekerek iş bıraktığından 16 Mayıs'tan bu güne kadar inşaat çalışması yapılmıyor. Köprülü Kavşak çalışmasıyla Aydın- Denizli Karayolu'nu İstanbul trafiğinden daha çileli hale getiren Büyükşehir Belediyesi'ne güzergahı kullanan sürücüler ateş püskürdü.


Çalışmalar durduruldu


Aydın-Denizli Karayolu üzerinde Büyükşehir Belediyesi'nin 5 ay önce yapımını başlattığı Astim Köprülü Kavşağı'nın durumu yılan hikayesine döndü. Burkay-Alsa İnşaat ortaklığının 12 milyon lira teklifle ihalesini kazandığı köprülü kavşağın temeli 18 Aralık 2015'te atılmıştı. İnşaatın 300 iş gününde tamamlanarak 22 Temmuz 2016'da bitirileceği açıklanmıştı. İnşaat çalışmaları sırasında ilk olarak zemine su basması sonucu temele beton döküleceği gerekçesiyle ilk olarak inşaat çalışmaları durmuştu. Bitiş tarihinin iki ay uzayacağının ortaya çıkmasının hemen ardından da müteahhit firma, ödeneğin bittiği gerekçesiyle iş makinelerini ve personelini geri çekerek 16 Mayıs'ta inşaat çalışmalarını durdurdu.


Trafik çilesine devam


Aydınlı eski bürokrat Haldun Haşmet Aysan, inşaat çalışmalarının durduğu gerçeğinin vatandaştan gizlendiğini söyledi. İkinci bir ihaleye çıkarak yarım kalan inşaatın tamamlanmaya çalışılacağını kaydeden Aysan, "Baret giymekle inşaatçı olunmuyor. Başkan Özlem Çerçioğlu, Astim Köprülü Kavşak yapımını eline yüzüne bulaştırdı. Kavşak inşaatında yaklaşık maliyet yanlış hesaplandığından işin parası bitti ve müteahhit firma iş makinelerini ve personelini geri çekerek iş bıraktı. Teknik personelin ve iş makinelerinin günlerdir iş yerinde olmadığı fotoğraflarla testi edildi. Bunu vatandaştan gizlemeyin ve gerçeği söyleyin. Sürücüler, iş bilmezliğin sonucu yarım kalan inşaat nedeniyle daha uzunca süre çile çekmeye devam edecek" dedi.


Hesap şaşmış!


Astim Köprülü Kavşak yapımında yaklaşık maliyetin yanlış hesaplandığı ve bu nedenle ödenek bittiği için inşaatın yarım kaldığı öğrenildi. Başkan Çerçioğlu'nun daha önceden hayata geçirdiği Aydın Kent Meydanı ve İlhami Ortekin Spor Tesisleri'nde olduğu gibi Astim Köprülü Kavşak projesinde de ikinci kez ihaleye çıkması bekleniyor.


Yeni Asır


Geri Dön