25 / 04 / 2024

Aydın Didim Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Aydın Didim Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Aydın Didim Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında gerçekleşti. Toplantıda imar notları ve planları değerlendirildi.



Gündemin ilk maddesi Zabıta Müdürlüğü'nün 24/01/2017 tarih ve 125 sayılı "Zabıta Personelinin 2017 Yılı Aylık Maktu Fazla Çalışma Ücretlerinin Belirlenmesi" konulu yazısının görüşülmesiyle başlayan toplantı plan Bütçe Komisyonuna oy birliği ile sevk edildi. 


MHP Meclis Üyesi Ragıp Işıklar'ın istifası nedeni ile Hukuk Komisyonuna MHP Grubu adına 1 üyenin seçilmesi gereken ikinci maddede Işıklar'ın yerine yedek listeden çağrılan Levent Ataş süre sonuna kadar komisyon üyesi gösteren . MHP gurubu önerisiyle oy birliği ile hukuk komisyonun yeni üyesi oldu. 


İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nün 19.01.2017tarih ve81 sayılı "Kıyı Ege Belediyeler 

Birliği Başkanlığı ile Didim Belediye Başkanlığı arasında protokol imzalanmak üzere Belediye Başkanına yetki Verilmesi" konulu yazı görüşülmesi sırasında söz alan Meclis üyesi Murat Parmaksız'ın bölge birliğinin Didim ve yöresindeki tarihi değerlerin ön plana çıkarıldığı bir proje ye dahil edilmesi, Didim belediyesinin Nisan ayı toplantısının Milet antik kentinde düzenlenmesi ve dolayısıyla burada Tales'in matematikçi ve felsefeci yönünün tekrar gündeme taşınması isteği ile kendisini de yaşadığı deniz ürünleri satan bir işyerinde yumurtalı kefal avlandığını gördüğü ve bunlarla ilgili yaptırımlar konusunda Kıyı ege Belediyeler birliğinin faaliyet göstermesini istediğini böyle birdurumda öneriye evet diyebileceğini belirtti. 


Parmaksızdan sonra söz alan CHP'li meclis üyesi Celalettin Erol'da konuya duyarlılığından dolayı Parmaksıza teşekkür etti ve balıkçılık ve avlanmayla ilgili meclisten bir yasanın henüz çıkmadığını kendilerinin de istediği şekliyle bölgesel av yasakları ve denetimlerin gerektiği belirtti ve meclisin bir oturumunda konu ile ilgili olarak bilgiler aktarmak ve Didim Belediye meclis kanalıyla Tarım ve Hayvancılık bakanlığına tavsiye kararları alınmasını bunun Kıyı ege Belediyeler Birliği üzerinden yapılmasının daha etkili olabileceğini belirtti. 


Her iki görüşü de dinleyen Meclis Başkanı Deniz Atabay 28 Nisan günü başlayacak Tales 

Felsefe günlerini bir daha hatırlattı ve özellikle Tales'in tespit ederek bir savaşı önlediği Güneş tutulması hesaplarının yapıldığı günü seçtiklerin ve bu buluşmaya Çin'den Hindistan'dan ve İran'da felsefecilerin katılabileceklerini belirtti. Ayıpla oylamada MHP gurubunun ret oyu verdiği gündeme Parmaksız dikkat çekmek için çekimser oy verdi. 


Belediye Meclis İmar Komisyonuna sevk edilen; İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 02.12.2016 tarih ve 2675 sayılı "Söke-MilasAyrımı Karayolu Plan Değişikliği Teklifi" konulu yazısının görüşülmesi sırasında yerin  TOKİ  kavşağı olarak bilinen bölgedeki Karayolları istimlaki ve zorunlu bir takım gerekler gereği plan değişikliği yapılarak orada tartışmaya açık olan 5-6 parsel yüzünden diğer arsa sahiplerinin hakkedişlerini alabilmesi için gerekli olduğu belirtilen komisyon kararı da oy çokluğu ile komisyondan geldiği haliyle kabul edilmiş oldu. 


İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 04.01.2017 tarih ve 34 sayılı "1384 Ada 4 Parselde Plan Değişikliği" konulu yazısı ve yine komisyondan kabul edilmeyerek meclis geldiği 5 metrelik olan otopark cebini 3.5 metreye düşürülmesi ile Çevre ve Şehircilik bakanlığı görüşüne uyularak kabul edilmediği komisyon raporu da oy çokluğu ile reddedildi. 


Mimar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 26.10.2016 tarih ve 2417 sayılı "Mahalle Sınırları" konusu hakkında komisyon süre isteği oy birliği ile kabul edildi. 


Ek gündem maddesi olarak eklenen ve 3. Koydaki amfi tiyatro projesi çevresindeki 15 metreyi geçecek imalatların önüne geçmek için yapılacak bir kararın alınması zorunluluğu önerisi İmar komisyonuna sevk edilerek gündem maddeleri tamamlanmış oldu. 


Plan Bütçe Komisyonu üyeleri ve İmar Komisyonu üyeleri gündemlerinde sadece birer konu olduğu için hemen toplanılması ve 1 saatlik aranın ardından meclisin yeniden toplanması isteği kabul edilerek meclise ara verildi. 


Gazetemiz yayına hazırlandığı sırada devam eden meclis ikinci oturumunla ilgili bilgiyi önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız.



Mavi Didim Gazetesi


Geri Dön