26 / 04 / 2024

Aydın Nazilli’deki cemevi Haziran'da açılıyor!

 Aydın Nazilli’deki cemevi Haziran'da açılıyor!

Aydın Nazilli ilçesinde yapılan Eğrek Alevi Kültür ve Cemevi Derneği’nin inşaatı devam ediyor. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan cemevinin Haziran ayına kadar hizmete açılacağını duyurdu.



Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Eğrek Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Derneği inşaatının gönüllü koordinatörlüğünü üstlenen Naim Atmaca ile çalışmaları inceledi. Başkan Kürşat Engin Özcan;  "Belediyemizle, derneğimizin yönetici ve üyeleriyle, vatandaşlarımızla el ele vererek binamızı bu noktaya getirdik. Taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun. Dernek başkanımız Mehmet Akyüz beyefendi ile binamızın gidişatı hakkında sık sık görüşüyoruz. Nazilli'mizde birlik ve beraberlik içerisinde halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

Yakın zamanda açılışını birlikte gerçekleştireceğiz

Yaklaşık bin 300 metrekare alana inşa edilen dernek binasının Haziran ayına kadar hizmete açılacağını dile getiren  Kürşat Engin Özcan; "Binamızın tesviye betonları atıldı. Ekiplerimiz burada yoğun bir çalışma gerçekleştiriyor. Cemevimizin tamamlanmasının ardından ibadethane, kültür merkezi, aşevi ve konferans salonu olarak da kullanılabilecek. İnşallah yakın zamanda açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz." açıklamalarında bulundu.

Üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz

Nazilli Belediyesi olarak her zaman gerekli desteği sağlayacaklarının belirten Kürşat Engin Özcan; "Binamızın malzeme temininin yanısıra çatı saç ve profillerinin yapımını gerçekleştirdik. Akabinde yağmur borularının döşeme işlemlerini üstlendik. Kubbemizin inşası, asansör sistemi ve iç ve dış boyama işlemleri gibi pek çok alanda Nazilli Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz."şeklinde konuştu.


Geri Dön