26 / 04 / 2024

Aydın'da ev kiraları cep yakıyor!

Aydın'da ev kiraları cep yakıyor!

Aydın'da ev fiyatları yükseldi. Bölgenin fazla göç alması ve büyükşehir olması kira fiyatlarına yansıdı. Ev kiraları 900 TL'den başlıyor.



Aydın'da ev fiyatları yükselişe geçti. Bölgenin fazla göç alması ve büyükşehir olması kiraların artmasına neden oluyor. Ev kira fiyatları 900 TL'den başlıyor.


Emlakçıların ve ev sahiplerinin yaşlı binalar için istedikleri fiyatları çok bulan vatandaş ve öğrenciler, "Bodrum katında bulunan bir daire için uçuk fiyatlar istenmesine bir türlü anlam veremiyoruz. Bizler asgari ücret ile geçinmeye çalışan insanlarız. Aldığımız maaşı olduğu gibi ev sahiplerine verdiğimiz de ne yiyip ne içeceğiz?" ifadeleri kullandı.


Aydın'da ev kiralarının gereksiz şekilde yükseldiğini söyleyen  vatandaşlar, büyükşehir olmadan önce 400-500 TL olan ev kirasının 900-1000 TL olmasından rahatsızlık duyduğunu söylediler. 


Vatandaşlar, "20-30 yaşındaki harebe diyebileceğimiz evlere 900-1000 lira arasında kira istiyorlar. Bunun yanı sıra göç almaya da başladığımız için bundan faydalanıp insanları sömürmeye çalışıyorlar. İnsanların mağduriyetinden faydalanarak konut fiyatlarını arttırmış durumdalar. Ülkemizde asgari ücretin 1400 lira olduğunu göz önüne alırsak bir insanın 1000 lira kira ödeyip aynı zamanda da geçinmesi imkansız" şeklinde konuştu.


Emlakçılara ödenen komisyonlara isyan eden vatandaşlar, "Mağdur durumda olan kişi hem hizmet satın almak için para ödüyor hem de o yetmiyor bir de emlakçılara komisyon ödemek zorunda bırakılıyor. Müşteri zaten satın aldığı bir ürüne ekstradan komisyon ödemez. Örneğin, bir fırına girdiğiniz de aldığınız ekmek için ayriyeten para ödemezsiniz. Ev kirası da aynı şekildedir. Sürekli olarak ev sahipleri ve emlakçılar, birbirlerini kollayarak iki tarafa da para kazandırma derdindeler. Ve anlamsız bir şekilde kiraları bilinçli olarak yükseltiyorlar" dedi.



Aydın Ses Gazetesi


Geri Dön