19 / 04 / 2024

Aydın'da yol çalışmaları tam gaz!

Aydın'da yol çalışmaları tam gaz!

Önceki dönemde yollarda 3 bin 500 kilometreden fazla bakım, onarım ve altyapı çalışması yapılan Aydın’da yollar modern hale getiriliyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yeni dönemin Aydın için uzun soluklu hedeflere ulaşma dönemi olduğunu söyledi.



Son dönemde Aydın’da Büyükşehir Belediyesi’nin yollardaki imzası niteliğindeki sarı çizgiler hızla artarken bahar aylarından bu yana da özellikle tatil beldelerinde çalışmalar hızlandırıldı. Kuşadası ve Didim’de birçok yolda iyileştirme yapılırken birçok yolda da yenileme çalışması gerçekleştirildi.

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre, geçen yıl bir bölümü tamamlanan ve ziyaretçilerle site sakinlerinin takdirini kazanan Sevgi Yolu’nda en son parke çalışması yapılarak çalışmalar bitirildi ve yol hizmete açıldı. 

Vatandaşların mutluluğu için çalışmaların aralıksız devam edeceğini belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Yola çıktığımızda Aydın’ın daha da modern bir il olması için koyduğumuz hedeflere adım adım yaklaşıyoruz. Yaptığımız binlerce kilometre altyapı ve üstyapı çalışmasıyla bunun büyük bir bölümünü başardık. Yeni dönem koyduğumuz uzun soluklu hedeflere ulaşma dönemi olacak” ifadelerini kullandı.

Yol çalışmalarında en son Güzelçamlı Panion Caddesi, Soğucak 1425. Cadde, Davutlar-Güzelçamlı Yolu, 101. Cadde ve Ege Bilkent Sitesi yolu bitirilirken, çalışmalar önümüzdeki günlerde de devam edecek.

Çevre Bulvarı’nda çalışma başladı

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi yol yapım çalışmalarına da devam ediyor. Efeler ilçesinin en işlek caddelerinden Çevre Bulvarı’nda öncelikle altyapı çalışmalarına başlandı. Çevre Bulvarı’nda Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekiplerinin yolun altından geçen kanalizasyon hatlarını yenilemesinin ardından yol yapım çalışmalarına başlanması ve kısa sürede bitirilerek kullanıma açılması planlanıyor. Diğer taraftan Çevre Bulvarı’na çıkan Egemenlik Caddesi’nde de yol yapım ve parke kaplama çalışması devam ediyor.

 


Geri Dön