16 / 04 / 2024

AYM'den emsal kentsel dönüşüm kararı!

AYM'den emsal kentsel dönüşüm kararı!

Anayasa Mahkemesi'nden emsal olacak bir kentsel dönüşüm kararı çıktı. Binası kentsel dönüşüme giren milyonlarca kişiyi ilgilendiren o karar şaşırttı. İşte ayrıntılar...



6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında depreme dayanıksız olduğu belirlenerek yıkmı gerçekleştirilen yapıların yerine inşa edilecek yeni projelerin çoğunlukla eski dairelerden farklı olması sebebiyle, yeni inşa edilen evlerin paylaşımı konusu, malikler arasında en sık anlaşmazlığa düşülen konulardan. Anayasa Mahkemesi tarafından kentsel dönüşüm süreçlerini kapsayan önemli bir karara imza atıldığını dile getiren Doç. Dr. Umut Yeniocak, verilen bu kararın emsal özellik taşıdığına dikkat çekti ve konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Dr.Yeniocak, kentsel dönüşüm sürecinde inşa edilen yeni yapıların paylaşımında haksızlığa uğradığını düşünerek itiraz eden kişinin payının, kanun gereği, diğer daire maliklere satılabildiğini söyledi.Bu aşamada kendisine düşen daireye itiraz ettiği için sahip olduğu pay satışa çıkarılan kişinin açtığı davalarda çoğunlukla mahkemelerin mağduriyetlerin çoğalmasına neden olan kararlar verdiğini belirtti.

AYM den emsal kentsel dönüşüm kararı!


Geri Dön