20 / 04 / 2024

Ayşegül Peker: İşimizi Avrupa'nın çeşitli bölgelerine taşıyacağız!

Ayşegül Peker: İşimizi Avrupa'nın çeşitli bölgelerine taşıyacağız!

Peker Holding gelecek dönemde İngiltere ve Almanya’daki faaliyetlerini Avrupa’nın farklı bölgelerine taşımayı hedefliyor...



Peker Holding, 33 yıl önce gayrimenkul geliştirme sektöründe faaliyet göstermek üzere kuruldu. 1997 yılında da holdingleşti. İstanbul’da Anthill Residence, Sultan Makamı Çengelköy, NEF Ataköy 22, Bomonti Business Çenter gibi projelere imza atan grup, halihazırda Çamlıca, Maslak ve Tekirdağ Yenice projelerini geliştirmeye devam ediyor.

Capital'de yer alan habere göre; Peker Holding, sadece Türkiye’de değil İngiltere ve Almanya pazarlarında da gayrimenkul geliştirme ve konut üretimi gerçekleştiriyor. Kendilerini küresel bir gayrimenkul markası olarak konumlandırdıklarını belirten Peker Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayşegül Peker, “Bu kapsamda Türkiye’deki yatırımlarımızın yanı sıra yurt dışı projelere de büyük önem veriyoruz” diyor.
Grup, yurt dışındaki ilk yatırımını 7 yıl önce İngiltere’de hayata geçirdi. Ardından Almanya’da faaliyete başladı. Bugüne dek 15 projeye imza attıklarını ifade eden Ayşegül Peker, “Yurt dışı açılımı, gayrimenkul sektöründe fark yaratmamızı sağladı ve büyümemizin en önemli kırılım noktası oldu” diye konuşuyor.

Geçtiğimiz yıl grup için atılım yılı oldu. Grup bünyesinde yer alan Peker GYO halka arz edildi. Yılın ilk çeyreğinde gerçekleşen bu halka arzla yatırımcılardan toplam 8 kat fazla talep geldiğini açıklayan Peker, “Böylelikle yurt dışında da yatırımları olan ilk halka açık GYO olduk” diyor.

Bu yıl Peker Holding’in gündeminde Çamlıca ve Maslak projelerine başlamak var. Almanya’da bir otel, Londra’da Brigton ve Cobham konut projelerinin inşaatlarına başladıklarını belirten Ayşegül Peker, sözlerine şöyle devam ediyor: “Bu yıl özellikle Almanya’daki operasyonlarımız için son derece önemli. Almanya ve İngiltere’de fonlar projelerimizle ilgileniyor. Düsseldorf’un çehresini değiştireceğine inandığımız NorthGate projemizin inşaatı başladı. Hatta Düsseldorf Belediye Başkanı Thomas Geisel, geçtiğimiz aylarda MIPIM’de düzenlenen basın toplantısında bu projemizden büyük övgüyle söz etti.

İngiltere’de Brighton’daki projenin ilk etabını ekim ayında teslim ediyoruz.”

Peker Holding gelecek dönemde İngiltere ve Almanya’daki faaliyetlerini Avrupa’nın farklı bölgelerine taşımayı hedefliyor. Küresel bir büyüme vizyonuna sahip olduklarının altını çizen Peker, “Bu büyüme stratejimizi de faaliyet gösterdiğimiz bölgelere ve pazarlara uyarlayabilen esnekliğe sahibiz. Bu da özellikle yurt dışı pazarlarda bize büyük güç ve avantaj sağlıyor” diyor.

“KADIN BAKIŞ AÇISINA İHTİYAÇ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Ayşegül Peker bir kadın olarak her zaman kadınların iş dünyasında olmasını desteklediğini söylüyor. “Kadın iş gücüne ve bakış açısına ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum” diyen Peker, “Ben şahsen gerek şirketimizde gerek çözüm ortaklarımızda kadınlarla çalışmaktan büyük zevk duyuyorum ve .onları destekliyorum. Kadınların hayata karşı farkındalıkları yüksek, bunu iş yaparken de hissediyorum” diyor.

Peker Holding Les Ottomans'a talip!
 


Geri Dön