18 / 04 / 2024

Azelkule'de satışlar başladı!

Azelkule'de satışlar başladı!

Azel Gayrimenkul'un Konutkent'te yaşama geçirdiği Azel Kule'nin inşaatı ve satışında metrekare değerinden çok konut alanının tavan yüksekliği ile çarpılmasıyla elde edilen ""metreküp" değeri esas alınıyor...



GELENEKSEL Türk mimarisinde önemli bir yer tutan yüksek tavanlı konutlar, arsa maliyetleri ve diğer ekonomik kaygılar yüzünden uzun yıllar göz ardı edildi. Tavan yüksekliğini düşük tutup daha fazla kat çıkmayı tercih eden anlayış, son 30 yıldır konut sektöründe egemen oldu. Bu süre içinde neredeyse yok denecek kadar az görülen yüksek tavanlı konut projeleri, ekonomik gücü yüksek, nitelikli konut üretmeyi hedefleyen firmalarca hayata geçirilmeye başlandı. 


"RAHATLATMAK İSTİYORUZ" 


Azel Gayrimenkul Mali ve Fiııans Danışmanı Nihat Aslantaş, Azel Kule'de yüksek tavandan dolayı ortaya çıkan maliyetteki artışı kar oranlarını düşük tutarak fiyatlara yansıtmamaya çalıştıklarını belirterek, "Bugün inşaat sektöründe tavan yüksekliği 2.5, 2.7 metre civarındayken, AzelKule'de 3.40 metre olarak uyguladık. 


Satışlarda da metreküp değerimizi ön plana çıkarıyoruz. Bol ışıklı yaşam alanlarına ağırlık vererek insanları evlerinde psikolojik olarak rahatlatmayı hedefliyoruz" dedi. 


Sabah Ankara 


Geri Dön