28 / 03 / 2024

Aziz Kocaoğlu: Kentsel dönüşüm adil şekilde olmalı!

Aziz Kocaoğlu: Kentsel dönüşüm adil şekilde olmalı!

Kentsel dönüşümün aynı zamanda bir "sosyal dönüşüm" olduğunu da vurgulayan Aziz Kocaoğlu, "Konu sadece binayı yıkıp yerine depreme dayanıklı bina yapmaksa, o işin basit tarafı" dedi.



Kentsel dönüşümün aynı zamanda bir "sosyal dönüşüm" olduğunu da vurgulayan Aziz Kocaoğlu, "Konu sadece binayı yıkıp yerine depreme dayanıklı bina yapmaksa, o işin basit tarafı" dedi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, kenti ve kentliyi gözeten dönüşüm uygulamaları ile daha yaşanabilir îzmir için, sağlıklı ve güvenli konutlarla, kentsel mekan standartlarında yaşam alanları oluşturuyor. Bayraklı, Uzundere, Ege Mahallesi'nde vatandaşlarla görüşmelere devam eden îzmir Büyükşehir Belediyesi; Örnekköy, Ballıkuyu ve Aktepe-Emrez'de kentsel tasarım çalışmaları yapıyor. 


AKIL VE BİLİM OLMALI 

Kentsel dönüşümün aynı zamanda bir "sosyal dönüşüm" olduğunu da vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Konu sadece binayı yıkıp yerine depreme dayanıklı bina yapmaksa, o işin basit tarafı. Kentsel dönüşüm yapmak için, mutlaka önce ileriye dönük kent planlaması, sonra mikro planlamalar, daha sonra da uygulama projeleri yapmak gerekiyor. Bu çerçeveden bakıldığında kent dönüşümü, kentin geleceği açısından aklı ve bilimi kullanmaktır. Biz kent ekonomisini büyütmek için yerelde kalkınmaya her zaman büyük önem verdik. Kentsel dönüşümün en önemli ayaklarından birisi de, yerelde kalkınma ve vatandaşların yaşam standartlarının artırılmasında kilit rol oynamasıdır" diye konuştu. 


HAK KORUNACAK 

Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz farklılıklarımızla zenginiz. Kentimizin tüm kazanımlarıyla birlikte adım atarak, daha iyi koşullarda, birbirimizle omuz omuza daha iyi bir kentte yaşayacağız. İzmir'in tüm imkanlarından şehrin her kesiminin faydalanması, eşit bir biçimde, eşit olanaklarla hayatını idame ettirmesi için çalışıyoruz." Geleceğin İzmir'ini planlama konusunda kentsel dönüşüm çalışmalarının özel bir yere sahip olduğunu kaydeden Başkan Aziz Kocaoğlu, dönüşüm çalışmalarında hem mal sahibinin hem de müteahhidin arasında, iki tarafın da hakkını koruyacak "adil bir el"in bulunması gerektiğini vurguladı. 


Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün İzmir'de dönüştürülecek 4700 hektarlık alanda ortalama 200 bin konut var. Dönüşüm sonrasında üretilecek, arz edilecek yeni konut miktarının ise satış ve talebinin olması gerekir. İşte bu talebi, kentin ekonomik durumu belirleyecek. Bunun için bizim esas işimiz,  İzmir  kentini kalkındırmaktır. Buradan hareketle kent dönüşümünü bir kısmı İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir kısmını  TOKİ  organize edebilir. Ama mutlaka mal sahibi ile müteahhidin arasında, iki tarafın hakkını hukukunu koruyacak adil bir elin bulunması gerekir." 


Habertürk Egeli


Geri Dön