20 / 04 / 2024

Aziz Kocaoğlu'ndan Ankara çıkarması!

Aziz Kocaoğlu'ndan Ankara çıkarması!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in onay bekleyen projeleri için gittiği Ankara'da bakanlar, bakan yardımcıları ve genel müdürlerle toplantılar yaptı.



 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin Bakanlıklardan onay gerektiren yatırım ve projeleriyle ilgili Ankara’da önemli görüşmeler gerçekleştirdi.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe ve Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin ile AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Tanfer Kemerli’nin eşlik ettiği Başkan Kocaoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu’nu ziyaret etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcıları Mehmet Emin Birpınar ve Fatma Varank’ın katıldığı toplantıda, başta Katı Atık Geri Dönüşüm ve Biyogaz Tesisi olmak üzere önemli konular görüşüldü.

Çözüm toplantısı


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda gerçekleştirilen teknik toplantıya, Mekansal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar ve Tabiat Varlıkları Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman ile genel müdür yardımcıları ve daire başkanları da katılım gösterdi. Mavişehir’e vapur iskelesi yapılması, mevcut iskelelerin revizyonu ve Bostanlı Balıkçı Barınağı’nın yolcu gemileri için bağlama yeri olarak kullanılması gibi önemli başlıkları da içeren kıyı planlarının onaylanması, Urla vapur seferlerinin başlayabilmesi için gerekli alan tahsisinin yapılması, mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait olan 6 ilçedeki muhtelif arazilerin mezarlık yapılmak üzere Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesi ve İnciraltı’nın planlaması gibi başlıklar görüşüldü. Bakan Yardımcıları Birpınar ve Varank’ın bürokratlarına, sorunların çözümü konusunda pratik ve hızlı adımlar atılması talimatı verdiği teknik toplantının önemli bir ayağını da 1/100.000’lik İzmir-Manisa Bölgesi Çevre Düzeni Planı oluşturdu. Bakanlık ve Büyükşehir’in karşılıklı itirazlarını uzlaşmayla ortadan kaldırmaya yönelik adımlar çerçevesinde, önümüzdeki hafta Ankara’dan bir heyetin İzmir’e gelerek mutabakat sağlanamayan  maddeler için çözüm toplantıları gerçekleştirmesine karar verildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u da ziyaret etti.


Geri Dön