19 / 04 / 2024

Aziz Torun: Önemli olan krizleri fırsata çevirebilmek!

Aziz Torun: Önemli olan krizleri fırsata çevirebilmek!

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Mall of İstanbul’da da elimizi taşın altına koyduk, dolar kurunu 1.950 olarak sabitledik. Bu ülkede defalarca kriz oldu. Önemli olan bu krizleri fırsata çevirebilmek." dedi...




Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, “17 Aralık sürecini bir ay sonra unutacağız. İstikrarla bunları telafi etmemiz mümkün” diye konuştu.


TORUNLAR GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, 2014’ün zor bir yıl olarak görüldüğünü ancak ekonomik ve siyasi istikrarla bu zorlukların aşılabileceğini söyledi. Türkiye’de iş dünyasının dalgalı denizlere alışık olduğunu vurgulayan Torun, “Bu ülkede defalarca kriz oldu. Önemli olan bu krizleri fırsata çevirebilmek. Hiçbir yatırımımızı askıya almıyoruz. 500 milyon TL’lik yatırım planımız var” dedi. İnşaat sektöründe gündeme gelen telefon dinlemeleri ve ses kayıtları ile ilgili de yorum yapan Torun, “Beyaz kedinin pamuk tarlasına zararı vardır. Bu dedikodular sektöre zarar verir. Bundan kaçınmak lazım. İnşaat Bitirme Sigortası mayıs ayından itibaren devreye giriyor. Bu önemli bir güven unsuru olacak” diye devam etti. 


BORSA DAHA DA DÜŞER Mİ?   

Londra ve Amerika’da önemli yatırımcıların bulunduğu toplantılara katıldıklarını anlatan Torun, “En çok merak ettikleri konu seçim sonuçları. Bir de tabii buradan fırsat yaratmaya çalışıyorlar. Borsa daha düşer mi diye bekliyorlar” dedi.  


KUR ARTTI, EV FİYATLARI GERİLEDİ 

Yabancı yatırımcı açısından gayrimenkulde durumun farklı olduğunu söyleyen Torun, “Kur artışından dolayı konut fiyatları yabancı için birkaç ay öncesine göre yüzde 25 ucuzladı. Bunu bir fırsat olarak görüyorlar” diye devam etti. 


MALL OF İSTANBUL AÇILIYOR

TORUNLAR GYO tarafından 1.1 milyar TL’lik yatırımla hayata geçirilen Mall of İstanbul, nisan sonu itibarıyla ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak. Torun ”Mall of İstanbul’da da elimizi taşın altına koyduk, dolar kurunu 1.950 olarak sabitledik” diye ekledi.  


Akşam


Geri Dön