26 / 04 / 2024

Aziz Yıldırım'a haciz şoku!

Aziz Yıldırım'a haciz şoku!

Aziz Yıldırım'a ait 3 şirket hakkında haciz kararı aldındı. SBK Holding'in başlattığı icra işlemleri anlaşmalar sonucunda durduruldu.



SBK Holding'e verilen çekin karşılıksız çıkması sonucunda Aziz Yıldırım'ın 3 şirketi hakkında haciz kararı alındı. Yıldırım'a ait Maktaş Makine Elektrik Ticaret A.Ş. ve Gülhan Denizcilik ve Ticaret Limited Şirketi ile Boğaziçi Cam Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi hakkında icra takibi başlatıldı.

Hürriyet'te yer alan habere göre SBK Holding, alacağını tahsil etmek için İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurdu. Firma, Aziz Yıldırım ile söz konusu 3 şirket hakkında 'ihtiyati haciz' kararı alınmasını istedi. 

İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi ise kararını açıkladı. İhtiyati haciz kararı veren mahkeme kararında, "Alacaklının borçlulardan alacağı olan 3 milyon 5 bin TL alınmasının temini bakımından vaki isteği İcra İflas Kanunun 257. Maddesi'nin 1. Fıkrası'na uygun bulunmuş, alacak rehine temin edilememiş ve diğer taraflarla üçüncü şahısların muhtemel zarar ve ziyanlarına karşı kafi teminat da alınmış bulunduğundan borçluların malları ile 3. şahıslardaki hak ve alacaklarının; İcra ve İflas Kanununda muayyen tahditler dairesinde ihtiyaten haczine" ifadeleri yer aldı.

SBK Holding, ihtiyati haciz kararının ardından Aziz Yıldırım ve şirkeri hakkında icra takibi başlattı. İstanbul İcra Dairesi'nin Anadolu İcra Tevzi Bürosu'na gönderdiği yazıda, şu açıklamalar yer aldı: "Borçluların menkul ve gayrimenkul malları ile 3'üncü şahıslardaki hak ve alacaklarının ihtiyaten haczine, menkullerinin muhafaza altına alınmasına ve kapalı yerlerin çilingir marifetiyle açılmasına karar verilmiştir."

SBK Holding’in avukatı Mustafa Büyükbaş tarafından yapılan açıklamada, “Aziz Yıldırım’ın kefaleti dolayısıyla icra takibi başlatıldı. Yapılan görüşmeler sonucunda da Aziz Yıldırım ile anlaşma sağlandı. İcra ve haciz işlemi durduruldu" denildi.

İnşaat, savunma, denizcilik, turizm, beton ve hayvancılığa kadar uzanan sektörlerde önemli yatırımları bulunan Aziz Yıldırım ve şirket arasında anlaşma sağlandı ve hacizle icra işlemi durduruldu.


Geri Dön