29 / 03 / 2024

Azure Grup'tan Türkiye'nin en büyük yapı market projesi!

Azure Grup'tan Türkiye'nin en büyük yapı market projesi!

Türkiye ve Ortadoğu'da faaliyetlerini sürdüren Azure Grup, yatırım hedefine hız verdi. Azure Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Gül, ''Türkiye’deki yatırımlarımızı iki katına çıkartıyoruz'' diye konuştu.



İhracat, sanayi ve inşaat sektörlerinde birçok yatırımı bulunan Azure Grup, Türkye ve yurt dışında yatırıma odaklandı. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Azure Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Gül, “Azure Grup, küresel lojistik devlerinin girmediği bölgelerde faaliyet göstermekte. Suriye, Irak, Afganistan gibi zor coğrafyaların yanı sıra Katar, Rusya gibi ikili ticaretin olumlu geliştiği ülkelerde büyümeye devam etmekte. Şu anda iki aşamalı bir planı devreye almış bulunuyoruz. İlk yatırım sürecimiz Türkiye ile ilgili. Suriye, Katar ve Irak’ta 4 olan yapı marketi şubemizi, Türkiye’de de yeni nesil sanal yapı market olarak hizmete açıyoruz. Bu proje, Türkiye'nin en büyük ihracat odaklı yapı market projesidir. Bunun yanı sıra, Özbekistan ve Kazakistan gibi Türki Cumhuriyetler’de 103 milyon dolarlık iki farklı iş üstlenmiş Türk firması olarak, hedefimiz bu rakakları iki katına çıkarmak ve 60 ülkeye yayılmak” açıklamasında bulundu.

Ekonomik dalgalanmaların yaşandığı şu günlerde, faaliyet sınırlamasına ve küçülmeye giden yatırımcıları daha çok girişime davet ettiğini söyleyen Gül, "Girişimciler ellerini taşın altına koyabilirlerse ülkemizi içinde bulunduğu ekonomik darboğazdan kurtarabiliriz. Bankaların uyguladığı yüksek faiz politikaları ticari gelişmenin önünü kesiyor. Finans kuruluşları daha destekleyici bir yaklaşıma girmeli. Avrupa, Ortadoğu, Çin bankalarına, Amerikan bankacılık sistemlerine bakılırsa uyguladıkları yıllık faiz oranlarının bizim bankalarımızın aylık faiz oranlarına eşit olduğu ortaya çıkıyor. Peki bu kadar yüksek faizlerle Türk bankaları nasıl zengin olmuyor? Buradan anlaşılıyor ki yüksek faizler bankaları zenginleştirmiyor, girişimcileri, yatırımcıları, kısacası halkı zorluyor. Ticari koşulların iyileşmesinde bankaların büyük rolü var. Yatırım yapmak isteyenlere uygulanan faiz oranları yarı yarıya düşürülebilir. Bankalar projelerimizi buna göre değerlendirmeli." Diyerek sözlerine,  " Ekonomik canlılık için, tüm büyük kurum ve kuruluşların bu tür dalgalı dönemlerde hız kesmeden küçükleri desteklemeye devam etmesi sürdürülebilirliğin ön koşuludur" diye konuştu.


Geri Dön