16 / 04 / 2024

B House projesine A European Property Awards ödülü!

B House projesine A European Property Awards ödülü!

Elips Tasarım Mimarlık'ın tasarladığı “B_House”, uluslararası arenada mimari ve iç mimari projeler tarafından yarışılan European Property Awards 2019’da “Architecture Single Residence” kategorisinde ödülün sahibi oldu



Elips Tasarım Mimarlık'ın hayata geçirdiği “B_House”, uluslararası arenada mimari ve iç mimari projeler tarafından başlatılan European Property Awards 2019’da “Architecture Single Residence” (Tekil Konut Mimarisi) kategorisinde ödülünün sahibi oldu.

Y. Mimar Feza Ökten Koca önderliğinde ulusal ve uluslararası ölçekte ödüllü mimari ve iç mimari projelere ve mobilya tasarımları hayata geçiren Elips Tasarım Mimarlık, Konya’da yer alan ve 2018 yılında tamamlanmış olan B_House projesiyle, European Property Awards 2019’da “Architecture Single Residence” (Tekil Konut Mimarisi) kategorisinde, Avrupa’nın farklı ülkelerinden çok sayıda projeyi geride bırakıp ödüle sahip oluyor.

B_House’un tasarımında Konya şehrini ve Mevlana’yı görerek, ev sahiplerinin yaşamlarına anlam ve rahatlık katmak için modern ve geleneksel öğeleri bir araya getirecek. Mevlana’nın, “Ne olursan ol yine gel...” çağrısından ve “Her farklının içinde bir benzer bulunabilir” düşünce biçiminden ilham alınan tasarımın bağlamını Konya şehrinin; yaşamı ve evreni devamlı bir gelişim, değişim ve yenilik içinde görmesiyle meydana getirilen kimlikten oluşuyor. Tarihi Konya şehrinde bulunan günümüz modernizmi, B_House’un mimari tasarımındaki yalınlık ve sadelikle kendini gösterirken mobilya seçimlerinde daha geleneksel çizgiler yer alıyor.

B_House’un tasarımının en önemli esin kaynaklarından biri olarak gösterilen doğa, yapıda oluşturulan akslar ve şeffaflıklarla evin içine davet edilirken; mekânda kullanılan açık tonlar, kullanıcının iç huzurunu yakalaması adına önemli bir başlangıç noktasından meydana geliyor.

Tasarımın yanı sıra teknoloji kullanımının da öne çıktığı B_House’da tüm elektrik ve mekanik sistemlerin işleyişi akıllı ev sistemleri kontrolünde sağlanıyor. Yapıda, cephe ve camlarda ısı yalıtımı yüksek malzemeler tercih edilirken, tüm aydınlatmalarda LED sistem kullanılmış; böylelikle enerji tüketiminin az olması hedefleniyor. İnce işlerde ise mermer, lamine parke, ahşap, duvar kâğıdı ve boya kullanımı tercih ediliyor.
 


Geri Dön