25 / 04 / 2024

Bağcılar Hira Nur Camii’nin temeli atıldı!

Bağcılar Hira Nur Camii’nin temeli atıldı!

Bağcılar, depreme dayanıklı yeni camii ve okul binalarına kavuşuyor. Merkez Mahallesi’nde Osmanlı mimarisinin özelliklerine uygun inşa edilecek olan Hira Nur Camii’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.



Bağcılar, depreme dayanıklı yeni camii ve okul binalarına kavuşuyor. Merkez Mahallesi’nde Osmanlı mimarisinin özelliklerine uygun inşa edilecek olan Hira Nur Camii’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. 1 yıl sonra inşaatının tamamlanması planlanan camide aynı anda 1.000 kişi ibadetini yapabilecek. Bağcılar Belediyesi ve hayırsever işadamlarının katkısıyla inşa edilecek olan Merkez Mahallesi’ndeki 


Hira Nur Camii inşaatının temeli törenle atıldı.


Bağcılar, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşıyan depreme dayanıklı yeni camilere kavuşuyor. Bu kapsamda Merkez Mahallesi’nde inşa edilecek olan Hira Nur Camii’nin temeli protokol ile ilçe sakinlerinin katılımıyla düzenlenen tören sırasında atıldı. Tören Ebubekir Camii İmam-Hatibi Hasan Kılıç’ın Kur’an tilavetiyle başladı. Ardından bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, ezan sesinin dünyanın her yerinde ayrı bir özelliğe sahip olduğunu belirterek, Washington’da bile bir cami görüldüğünde orada Müslümanların yaşadığının anlaşıldığını kaydetti. Çakır, “İslamiyet tüm insanlık için inmiştir. Camiler, Allah (c.c) için secde edilen ve ibadet edilen yerlerdir. Kur’an-ı Kerim’de ‘Allah’ın (c.c) mescitlerini ancak Allah’a (c.c)  ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekatını düzenli veren ve Allah’tan (c.c) başkasından korkmayanlar imar eder. Bu hayırdan az ya da çok herkes nasiplenmelidir.” şeklinde konuştu. 


“12 CAMİİ VE 16 OKULUN İNŞAATI DEVAM EDİYOR”


Camilerin ilim ve irfan yuvası olduğunu ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da cami, okul ve emniyet binasına kadar kurum ve kuruluş farkı gözetmeksizin hizmet ettiklerini belirtti. 


Kentsel Dönüşüm kapsamında camileri yeniden imar ettiklerini ifade eden Çağırıcı, şöyle konuştu: “Bu cami ile birlikte şu an 12 camimizin inşaatı devam ediyor. Bağcılar’a da bu yakışır. 16 adet yeni okulumuzun inşaatı da devam ediyor.” şeklinde konuştu. Çağırıcı, ibadethanelerin kendilerinin ve hayırsever işadamlarının da öncülüğünde yenilendiğine dikkat çekerek, “Bunu çok önemsiyorum. 


Çünkü, bir aidiyet duygusunun ispatıdır.” dedi.  Önceki yıllarda cami inşaatlarının 15 yıla kadar sürdüğünü de anlatan Çağırıcı, Hira Nur Camii’nin inşaatının 1 yıl içerisinde tamamlanacağını kaydetti. 


AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de, camii ve mescitlerin bulunduğu yerin kimliği olduğunu belirterek, “Camilerimizin mescitlerimiz aynı zamanda birlik ve beraberliğin sembolüdür.” şeklinde konuştu. İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula da, Allah’ın mağfiretine ulaşmak için tüm Müslümanların İslamiyet için yarış içerisinde hizmet etmesi gerektiğini kaydetti. 


“ARKADAŞLIĞIMIZ PEKİŞTİ”


Başkan Çağırıcı’yı 35 yıldır tanıdığını anlatan Hiranur Camii Dernek Başkanı Ramazan Gündoğar ise , “Arkadaşlığımız bu camii inşaatı ile pekişti. Amel defterimizi kapatmadık. Bugün bizim bayram günümüz.” dedi. Program sonunda caminin temelinin ilk harcı butona basan protokol tarafından atıldı. Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile ilçe sakinleri katıldı. 


 “HİRA NUR CAMİİ”


Bağcılar Merkez Mahallesi’nde inşa edilecek olan Osmanlı mimarisinde yapılacak caminin kullanım alanı 800 metrekareden oluşuyor. Camii inşaatı tamamlandığında aynı anda 1.000 kişi ibadetini yapabilecek.




Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



İstanbul Bağcılar, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşıyan depreme dayanıklı 12 yeni cami ve 16 okul binasına kavuşuyor. Bağcılar Belediyesi ve hayırsever işadamlarının katkısıyla Merkez Mahallesi'nde inşa edilecek olan Hira Nur Camii'nin temeli, düzenlenen törenle atıldı. Programa İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Müftüsü Hasan-Hüsnü Sula, mahalle muhtarlan ve ilçe sakinleri katıldı. Ebubekir Camii İmam-Hatibi Hasan Kılıç'ın Kur'an tilavetiyle başlayan törende konuşan Bağalar Belediye Başkanı Lokman Çağına, camilerin ilim ve irfan yuvalan olduğunu; cami, okul ve emniyet binasına kadar tüm kurum ve kuruluş farkı gözetmeksizin hizmet ettiklerini belirtti. Bir yıl sonra inşaatının tamamlanması planlanan ve Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşıyan camide aynı anda 1.000 kişi ibadetini yapabilecek. 



Zaman


Geri Dön