23 / 04 / 2024

Bağcılar'a 9'ncu metro müjdesi!

Bağcılar'a 9'ncu metro müjdesi!

Bağcılar Belediye Başkanı ve AK Parti Başkan Adayı Çağırıcı, "Başka ilçelerde vatandaşlar metro geliyor diye sevinirken biz ilçemizden geçmesi planlanan 9. metronun müjdesini alıyoruz. Tüm metroların birbirine entegre olduğu bir sistem içerisinde yer alıyoruz" dedi..



Bağcılar Belediye Başkanı ve AK Parti Başkan Adayı Lokman Çağırıcı, önümüzdeki dönem için belirlenen seçim çalışmalarını ve hayata geçirilmesi planlanan projeleri Yeni Şafak’a anlattı. Çağırıcı, "Bağcılar’da halkın, siyasetin ve belediyeciliğin tabanından geldim. Sokaklarında oynadığım, büyüdüğüm, gençliğimi yaşadığım Bağcılar’a çeyrek asırdan fazla belediyecilik alanında hizmet ediyorum" ifadeleri kullandı. 

İLÇEDEN 9. METRO HATTI GEÇİYOR

Çağırıcı, şu ifadeleri kullandı; "Başka ilçelerde vatandaşlar metro geliyor diye sevinirken biz ilçemizden geçmesi planlanan 9. metronun müjdesini alıyoruz. Tüm metroların birbirine entegre olduğu bir sistem içerisinde yer alıyoruz. Önümüzdeki dönemde açılacak yeni hattımız bulunuyor. Bu bakımdan İstanbul’un tam ortasında bir ilçe konumundayız. Önümüzdeki dönemde açılacak metroyla 12 dakikada Bakırköy sahile, tünelle ise 10 dakikada Beşiktaş’a ulaşacağız.

GELECEKTE MEYDANIYLA ANILACAK

En büyük eserlerimizden biri Bağcılar Meydanı olacak. Meydanın etrafında kentsel dönüşümü tamamlıyoruz. Gelecekte Bağcılar’ın meydanıyla anılanacağına inanıyorum. Önceliğimiz belediye binası yapmak olmadı. Okullar, camiler, halkın hizmet alacağı mekanlar oldu. Belediye binası ve meydan altındaki otoparkla otopark sorununu çözeceğiz.

Bağcılar a 9 ncu metro müjdesi!

TÜM OKULLAR TEKLİ EĞİTİME GEÇECEK

16 bilgievinde şu ana kadar 42 bin çocuk hizmet aldı. Bu yıl ikinci gençlik merkezimizi açmayı planlıyoruz. İçerisinde 350 yatak kapasiteli yurt olacak. Tüm okullarımızın altyapılarını biz hazırlıyoruz. Son iki yıl içerisinde 20’ye yakın okul hizmete girdi. Yüzde 70 itibariyle tekli eğitime geçtik. Hedefimiz yılsonuna kadar tüm okullarda tekli eğitime geçmek. İstanbul’da az sayıda bulunan fen liselerinden birini ilçemizde Prof. Dr. Necmettin Erbakan ismiyle açtık. Yakında turizm ve otelcilik okulunu da hizmete açacağız. Enderun yetenekli çocuklar projemizi hayata geçirdik.

NOSTALJİNİN ARDINDAN MİLLET BAHÇESİ

1992 yılında belediye olduğumuz dönemde yer sıkışıklığı yaşıyorduk. Yeşil alan oranını iki misline çıkardık, ancak bununla yetinmeyeceğiz. Nostalji bahçelerimizle Bağcılar’a ayrı bir güzellik kattık. 8 tane nostalji bahçesini hayata geçirdik. Yeni dönemde birçok park projemizin yanı sıra millet bahçesi projemiz de bulunuyor. Bunun projesi de hazırlanıyor.”

 

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı nereden geçecek?
 


Geri Dön