26 / 04 / 2024

Bağcılar'a 9’uncu metro müjdesi!

Bağcılar'a 9’uncu metro müjdesi!

Bağcılar’da üçüncü kez aday olan Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı,“Başka ilçelerde vatandaşlar metro geliyor diye sevinirken biz ilçemizden geçmesi planlanan 9’uncu metronun müjdesini alıyoruz'' dedi.



Bağcılar’da üçüncü kez aday olan Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar’ı daha iyi yerlere taşımak için harekete geçdi.

Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre Çağırıcı, İstanbul Havalimanı ile bağlantı yolları üzerinde yer alan Bağcılar’da İstanbul’un en büyük sorunu olan otopark ve trafik sorununu çözmeyi hedefliyor. Gelecekte yaşanabilecek sıkıntıları aşmak isteyen Çağırıcı, bölgedeki otopark sorununu çözmek için yeni projeleri hayata geçirecek.

Kaliteli hizmet

Vatandaşların “Arabamı nereye park edeceğim?” sıkıntısının sonlanacağını belirten Çağırıcı, tasarıyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: “İlçemizde yapımı tamamlanan 1874 araçlık 11 otopark bulunuyor. Yapımı devam eden 7 otopark ile beraber bu sayı 5 bin 427’ye ulaşacak. Yapmayı planladığımız 16 otopark ve otopark alanına sahip projeyle araç kapasitesini 10 bine çıkaracağız İnşallah. Yeni uygulamalarımızla otopark sıkıntısını tarihe karıştırmayı hedefliyoruz.”

Modern güvenlik sistemleri, engelli park alanları, son teknolojik otopark sistemleri, modern ve kullanışlı iç mimari özellikleri ile dizayn edilen zeminaltı ve zeminüstü katlı otoparklar, bölgesinin kalitesini artırırken Bağcılar ve çevresinin nefes alması planlanıyor.

Hızlı ulaşım imkânı

Bağcılar’ın raylı sistem hatlarından en çok yararlanan ilçe olduğunu belirten Çağırıcı, “Başka ilçelerde vatandaşlar metro geliyor diye sevinirken biz ilçemizden geçmesi planlanan 9’uncu metronun müjdesini alıyoruz. Tüm metroların birbirine entegre olduğu bir sistem içerisinde yer alıyoruz. Önümüzdeki dönemde açılacak metroyla 12 dakikada Bakırköy sahile, tünelle ise 10 dakikada Beşiktaş’a ulaşacağız” diye konuştu.

Metroların kavşak noktası

Bağcılar-Kabataş Tramvay Hattından sonra Başakşehir-Bağcılar-Yenikapı Metro hattıyla bir ayağı Sarıyer’e bir ayağı da  Marmaray  ile Kartal’a kadar uzanıyor. Mahmutbey-Kağıthane- Alibeyköy-Mecidiyeköy-Kabataş Metro Hattı, Bakırköy İDO - Bağcılar Kirazlı Metro Hattı, Kirazlı-Küçükçekmece (Halkalı) raylı sistem ve Ataköy-Basın Ekspres-İkitelli Metro Hattı’nın inşaatları sürüyor. 

Projeler arasında ise Mahmutbey- Halkalı- Bahçeşehir- Esenyurt Metro Hattı, Yenibosna- Bağcılar-Esenler- Cebeci Metro Hattı ve Ataköy-Şirinevler- Molla Gürani Yüzyıl (Dere Yolu) Tramvay Hattı bulunuyor. 

İstanbul Havalimanı’na ulaşabilecek entegre metroya da önümüzdeki dönemde kavuşulması hedefleniyor. Ayrıca Kağıthane-Bayrampaşa-Bağcılar-Basın Ekspres-Halkalı istikametine bir tünel planlanıyor.


Geri Dön