23 / 04 / 2024

Bağcılar'da kentsel dönüşüm devam ediyor!

Bağcılar'da kentsel dönüşüm devam ediyor!

Bağcılar'da Kemalpaşa Mahallesi'ndeki 82 daireli 19 binanın yıkımı davul zurna eşliğinde gerçekleştirildi. Yıkımdan sonra 2 bin 450 metrekarelik alanın 1500 metrekaresi yeşil alan olmak kaydıyla otoparklı ve asansörlü 144 daire yapılacak...




Bağcılar'da Kemalpaşa Mahallesi'ndeki 82 daireli 19 binanın yıkımı davul zurna eşliğinde gerçekleştirildi. Yıkımdan sonra 2 bin 450 metrekarelik alanın 1500 metrekaresi yeşil alan olmak kaydıyla otoparklı ve asansörlü 144 daire yapılacak.


Bağcılar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kemalpaşa Mahallesi'ndeki yıkım alanında düzenlenen programda konuşan Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçenin her geçen gün farklı bir güzelliğe ev sahipliği yaptığını belirtti.


Laf değil, iş ürettiklerini vurgulayan Çağırıcı, yıkılan binaların yerine yapılacak projenin maketini göstererek, şunları kaydetti:


"Bu alanın yüzde 25' bina yüzde 75'ine de yeşil alan ve yaşam alanı yapılıyor. Bizim ifade etmeye çalıştığımız kentsel dönüşüm bu. Amaç; eski binanın yerine yenisini yapmak değil, sosyal mekanlarıyla şehri yeniden inşa etmektir. Bağcılar'da yeni yaşam alanlarını hizmete sunuyoruz. İlçemizde artık okullarımız, dershanelerimiz ve güzel prestij caddelerimiz var. Hizmet vermeye sizin de desteğinizle heyecanla devam ediyoruz. Heyecanım arttıkça uykumdan kısıyorum. Bağcılar'da kentsel dönüşüm projesine destek yüzde 85'e çıktı. İlçemizde 70-80 bin lira olan daireler proje kapsamında yenilenince 350 bin lira ediyor. Her zaman diyorum, dönüşümdeki rant Bağcılarlılara gidiyor." 


Törene, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de katıldı.



AA


Geri Dön