19 / 04 / 2024

Bağcılar kentsel dönüşüm çalışmaları

Bağcılar kentsel dönüşüm çalışmaları

KİPTAŞ tarafından Bağcılar'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. Dev projede fiziki gerçekleşme yüzde 10'a ulaştı. 

Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

İlçede hayata geçirilecek kentsel dönüşüm çalışmaları için toplantı gerçekleştiren Bağcılar Belediyesi, uzlaşma görüşmelerine başladı.

Bağcılar'da 633 riskli yapının yıkımı gerçekleşti!

Andy-Ar'ın Yerel Yönetimler Performans Araştırması'nın İstanbul ayağında Avrupa ve Asya yakasının en başarılı belediye başkanları belirlendi. Bugün söz Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı'da..

Bağcılar'da 621 riskli yapının yıkımı gerçekleşti!

Türkiye nüfusunun yüzde l'inin yaşadığı Bağcılar'da kentsel dönüşüm devam ediyor. İlçedeki kentsel dönüşüm projesi kapsamında 1.675 riskli yapı belirlendi. 621 konutun yıkımının gerçekleştirildi.

Bağcılar'da kentsel dönüşüm alanları belirlendi!

Şehirlerin artık sokaklarıyla, caddeleriyle ve meydanlarıyla konuşulduğu günümüzde Bağcılar ilçesi, Avrupa'da bile az sayıda benzeri bulunan projelere kavuşuyor.

Bağcılar'da 621 konutun yıkımı gerçekleşti!

Kentsel Dönüşüm Projesi'nin emin adımlarla devam ettiği Bağcılar, yeşilin hâkim olduğu yeni yaşam alanlarına kavuşuyor. Proje kapsamında 1.675 riskli yapı belirlendi. 621 konutun yıkımı gerçekleştirildi.

Bağcılar kentsel dönüşümle İstanbul'a değer katıyor!

Şehirlerin artık sokaklarıyla, caddeleriyle ve meydanlarıyla konuşulduğu günümüzde Bağcılar ilçesi, Avrupa’da bile az sayıda benzeri bulunan projelere kavuşuyor.

Bağcılar kentsel dönüşümle yeni yaşam alanlarına kavuşuyor!

Kentsel Dönüşüm Projesi’nin emin adımlarla devam ettiği Bağcılar, güvenli ve her türlü sosyal imkânlara sahip yeşilin hâkim olduğu yeni yaşam alanlarına kavuşuyor.

Bağcılar Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 621 konut yıkıldı!

Bağcılar, ilçe statüsü kazandığı 1992 yılından bu yana mimari, sosyal ve kültürel anlamda önemli değişimler yaşadı. Kentsel Dönüşüm Projesi’nin emin adımlarla devam ettiği ilçe güvenli ve her türlü sosyal imkânlara sahip.

Bağcılar'a otoparklı ve asansörlü cami!

Kentsel Dönüşüm Projesi’ nin hayata geçirildiği Bağcılar ilçesinde eğitim kurumlarıyla camiler de yenileniyor. Tamamlandığında ilçe sakinlerinin hizmetine sunulacak olan camide asansör de bulunacak otopark da...

Bağcılar'da kentsel dönüşüm devam ediyor!

Bağcılar'da Kemalpaşa Mahallesi'ndeki 82 daireli 19 binanın yıkımı davul zurna eşliğinde gerçekleştirildi. Yıkımdan sonra 2 bin 450 metrekarelik alanın 1500 metrekaresi yeşil alan olmak kaydıyla otoparklı ve asansörlü 144 daire yapılacak...

Bağcılar kentsel dönüşüm çalışmaları ne durumda?

Bağcılar'da riskli alan ilan edilen altı bölgeden ikisi olan Kirazlı Mahallesi'ndeki Yuvam Sitesi ile Mahmutbey'deki 6 adet bağımsız binanın yıkımı törenine İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı...

Bağcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında 9 binanın yıkımı bugün yapılacak!

Kirazlı Mahallesi'nde hasarlı üç bloğu bulunan Yuvam Sitesi ile Mahmutbey'deki altı binanın yıkımı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla gerçekleştirilecek. Bu alanların yerine asansörlü, depreme dayanıklı konutlar yapılacak.

Bağcılar kentsel dönüşüm çalışmaları ne durumda?

Kirazlı Mahallesi 'nde hasarlı üç bloğu bulunan Yuvam Sitesi ile Mahmut bey 'deki altı binanın yıkımı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş 'ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Nakliyecilerde kentsel dönüşüm mesaisi başladı! Firmalar 1 ay sonraya gün veriyor!

Ülkemizde başlatılan kentsel dönüşüm seferberliği nakliye firmalarına yaradı. Artan taleplere bağlı şekilde 1 ay sonrasına gün veren bile var...

İstanbul Baro Başkanından Kentsel Dönüşüm Yasası'nın iptali için AYM'ye dava açılsın çağrısı!

Kentsel Dönüşüm Yasası'na karşı baroların, meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının tepkileri sürüyor. 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' yasası 9 Kasım’da Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Yabancılar kentsel dönüşümü yakından takip ediyor!

Kentsel Dönüşüm Vakfı Başkanı Haluk Sur, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sur, kentsel dönüşüme yabancıların da ilgisinin yoğun olduğunu söyledi.

Vatandaşlar kentsel dönüşümü istemeyince belediye yetki devri kararı çıkardı!

Başakşehir’de vatandaşlar kentsel dönüşüme karşı uzun süredir mücadele ediyor. Başakşehir Belediyesi, kesinleşmiş yargı kararına rağmen Şahintepe için yeni yetki devri kararı çıkardı. Vatandaşlar, “Hukuksuzluğa direneceğiz” dedi.

Kentsel dönüşüm kredisi alırsam kaç ay vadeyle aylık ne kadar öderim? Gayrimenkul uzmanı tek tek hesapladı!

Kentsel dönüşüm kredisinde adım atılmasının ardından vatandaşlar destek paketinin detaylarını araştırmaya başladı. Peki, kentsel dönüşüm kredisi aylık taksitleri ne olacak?

Okmeydanı Fetihtepe kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? Evler tahliye ediliyor mu?

İstanbul Okmeydanı’nda Beyoğlu Belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar devam ediyor. Bugün de çalışmalar nedeniyle vatandaşlar evlerini terk ederken, bazıları da memletlerine dönmek zorunda kalıyor. 

Bayrampaşa Sağmalcılar kentsel dönüşüm amaçlı imar planı askıda!

Bayrampaşa ilçeleri, Sağmalcılar Mevkii, Kentsel Dönüşüm Amaçlı itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Avcılar kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Avcılar Belediye Başkanı Başkanı Av. Turan Hançerli, ilçe genelinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Diyarbakır Bağlar kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor...

Muhittin Selvitopu'ndan Karabağlar kentsel dönüşüm projesi açıklaması!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bölgedeki kentsel dönüşüm sürecinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkisinde olduğuna dikkat çeken Selvitopu, dönüşüm ile ilgili süreci anlattı...

Bağcılar kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar başladı!

KİPTAŞ tarafından Bağcılar'ın Kirazlı Mahallesi'nde hayata geçecek olan kentsel dönüşüm projesinde yıkım çalışmaları başladı. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt projeyle ilgili son durumu aktardı.

Bağcılar'da kentsel dönüşüm mağduriyeti!

İstanbul Bağcılar'da başlatılan kentsel dönüşüm Asburçaklar Sitesi sakinlerini mağduriyete uğrattı. Binalarının güvenirliğinden endişe eden site sakinleri daha güvenli binalarda yaşamak isterken hukuksuz anlaşmalarla mağdur oldu. 

Bağcılar'da kentsel dönüşüm sorunu: Sitenin hurdası satıldı!

Bağcılar’daki 284 daireli Asburçaklar Sitesi sakinlerinden kiminin elektriği kesik, kiminin ise doğalgazı. Sebebi “riskli” sitede başlanması planlanan kentsel dönüşüm. Hak sahiplerine “Evlerinizden çıkın” dayatmasında bulunuluyor, vatandaşlar salgın günlerinde nereye gideceklerini bilemiyor. 

Bağcılar kentsel dönüşüm çalışmaları Haberi

Bağcılar kentsel dönüşüm çalışmaları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, önceki aylarda İstanbul Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmalarına başlamıştı. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinde projenin son durum hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Riskli yapıların yıkımının bittiğinde alan 2017 senesinde riskli yapı ilan edilmişti. KİPTAŞ, riskli yapı ilan edilen As Fatih Sitesi'ndeki dönüşüm çalışmalar hızlandı. KİPTAŞ, Bağcılar Kirazlı Mahallesi'nde As Fatih Sitesi'ndeki dönüşüm çalışmaları için Nisan ayında çalışmalara başlamıştı. Bağcılar'daki proje için görüşmelere geçen sene başlandı ve sözleşmeler Ocak 2021'de imzalandı. Proje içerisinde hak sahipleriyle yüzde 93 oranında anlaşma sağlandığı açıklandı.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, Bağcılar'daki dönüşüm projesine ilişkin Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Projedeki son durumu paylaşan Ali Kurt, şu açıklamada bulundu:

Riskli yapıların yıkımının bittiğinde alan 2017 senesinde riskli yapı ilan edilmişti....