25 / 04 / 2024

Bağdat Caddesi'nde 29 bin bina yıkılacak!

Bağdat Caddesi'nde 29 bin bina yıkılacak!

Bağdat Caddesi'nde var olan 35 bin konutun 29 bininin yıkılması gerektiğini belirten Şemsettin Kavan, şu anda var olan projelerdeki lüks 450 dairenin 2016 sonunda teslim edileceğini kaydetti.



Türkiye'yi yeniden şekillendirmeyi amaçlayan, 20 yılda 6.5 milyon çürük konutun yıkılıp yeniden yapılacağı kentsel dönüşüm projesi 5 Ekim 2012'de başlamıştı. Aradan geçen iki yıldan fazla sürenin ardından, Türkiye'nin dört bir yanında yenileme çalışmaları sürerken, dönüşümün en yoğun olduğu illerden İstanbul'da hemen her sokakta bir yıkım ya da yeni inşaat çalışmasına rastlamak mümkün. 


Bütçe 100 milyon dolar


Şemsettin Kavan ve Fahri Kavan kardeşlerin kurduğu Kocaeli merkezli Kavan Yapı da, İstanbul'un en gözde yeri Bağdat Caddesi'nde yenileme ve dönüşüm çalışmalarını sürdürüyor. 


Kavan Yapı CEO'su Şemsettin Kavan, Bağdat Caddesi ve çevresindeki Şaşkmbakkal, Erenköy, Suadiye gibi semtlerde yoğunlaştırdıkları dönüşüm çalışmalarında, 2015 için 100 milyon dolarlık yatırım bütçeleri olduğunu söyledi. 


Özsermayemiz sağlam 


Bağdat Caddesi'nde var olan 35 bin konutun 29 bininin yıkılması gerektiğini belirten Şemsettin Kavan, şu anda var olan projelerdeki lüks 450 dairenin 2016 sonunda teslim edileceğini kaydetti. Konutların satış bedelinin 480 milyon dolar olduğunu dile getiren Kavan, "Tüm projelerimizi özsermayemizle gerçekleştiriyoruz. Bu yüzden de inşaatlar bitmeden satışa çıkmıyoruz. 

Tüketici güveni çok önemli" dedi.


Posta


Geri Dön