20 / 04 / 2024

Bahçelievler'de satış memurluğundan 11.6 milyon TL'ye açık otopark!

Bahçelievler'de satış memurluğundan 11.6 milyon TL'ye açık otopark!

Bakırköy Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu; Bahçelievler, Kocasinan Mahallesi 'nde yer alan konut sahasındaki açık otoparkı toplamda 11 milyon 691 bin 400 TL'den satışa çıkarıyor.



Bakırköy Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu; Bahçelievler, Kocasinan Mahallesi'nde yer alan konut sahasındaki açık otoparkı satışa çıkarıyor. Toplam bedeli 11 milyon 691 bin 400 TL olarak belirlendi. 


İhalesi 20 Kasım 2014 günü 11:20- 11:30 arası Bakırköy Adalet Sarayı Satış Mezat Salonu'nda açık artırma sureti ile yapılacak. 



İhale ilanı:


GM.SATIŞ 

BAKIRKÖY SULH HUKUK MAHKEMESİ SATIŞ MEMURLUĞU - Evrak No: 2013/220 E


T.C. BAKIRKÖY (SULH HUKUK MAMKEMELERİ) SATIŞ MEMURLUĞU


2013/220 SATIŞ


TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLAM


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri ;


I NO'H TAŞINMAZIN ,


Tapu Kaydı : İstanbul ili. Bahçclievler ilçesi. Kocasınan Mah. 12052 Parsel, 1.670.20 m2 Yüzölçümlü. Arsa nitelikli taşınmazın tamamı satışa konudur


Özellikleri : Satışa ilişkin dosyada mevcut Bakırköy 4 Sulh Hukuk Mahkemesinin 2013/998 Esas ve 2014/205 Karar sayılı ilamına esas olan tarihli hılırkışı raporuna göre " Satışa konu taşınmaz. İstanbul ili. Bahçelievler ilçesi. Siyavuşpaşa Mah Eski Londra Asfaltı ile Siyavuşpaşa Caddesi ve Kavaklı sokağın kesiştiği köşede yer almıştır, lamamı 1 670.20 m- yiızölçumiindedir. Üzerinde bulunan eski mevcut bina tamamen yıkılmış ve şu anda etrafı galvaniz tel ile çevrili boş arsa durumunda bulunmaktadır. Söz konusu taşınmaz halen açık otopark olarak kullanılmaktadır. Bir kısım arsa üzerinde Je park eden araçlar için yapılmış demir direkler üzerine kurulu etrafı branda bez duvarlı üstü eternit örtülü oto yıkama yeri bulunmaktadır Konum itıbariy le Motorlu taşıt trafiğinin en yoğun olduğu ana arter Eski Londra Asfaltı üzerinde ve Bahçelievler semtinin Siyavuşpaşa girişinde bulunmaktadır. Çevresi yüksek katlı apartman olarak tamamen teşekkül etmiş ve her türlü belediye hizmetleri götürülmüş konut sahasıdır. Karşısında çocuk bakım yurdu, Bahçelievler Senit Polikliniği. Kamu Sağlığı Fizik Tedavi Merkezi bulunmaktadır Bahçelievler Kaymakamlık binasına. Bahçelievler Belediyesine. Siyavuşpaşa Kasrına yakın mesafededir, "denilmektedir.


Adresi : Bahçelievler/İSTANBUL


Yüzölçümü : 1.670,20 m2


Arsa Payı :---


İmar Durumu : Yüksek Mahkemece dava dosyası içerisine celp edilmiş. Bahçelievler Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü 25 02.2011 tarih ve 2011/3176 sayılı imar durumu yazısında ve bu yazıya ekli İmar Planı örneğinde, dava konusu 11 Pafta. 12052 Parsel sayılı taşınmazı:', 1 1000 ölçekli 21.06.2009 tasdik tarihli Bahçelievler Revizyon Uygulama İmar Planında İL 18.50 ınt. İrtifada (Bodrum hariç altı kat ) ikiz nizam yapılanma şartlarında Ticaret + Konut alanında kaldığı, belirtilmektedir İş bu imar durumuna göre . dava konusu parsel üzerinde, önde 6.00 mt. arka ve yanda 3.00 er mt bahçe mesafesi bırakılması suretiyle, bir tarafı bitişik nizamda, bodrum hariç toplam altı katlı Ticaret + Konut amaçlı yeni bir biıunı yapılması mümkündür


Kıymeti : 1 1 691.400,00 TL


KDV Oranı :%18


Kaydıııdaki Şerhler :---


1. Satış Günü 20/11/2014 günü 11:20- 11:30 arası


2. Satış Günü 18/12/2014 günü 11:20 - 11:30 arası


Satış Yeri Bakırköy Adalet Sarayı Satış Mezat Salonu


Satış şartlan :


1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar csatis.uvap.iiov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini. rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Alıcıya yapılacak ihtarda verilen süre içersin de ihaleden kaynaklanan D V KDV ve tapu alım harcını yatırmadığı taktirde resen İİK nun 133. Maddesi uyarınca ihalenin iptaline karar verilecektir. Damga vergisi, KDV. 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahihi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır: aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İllas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaley e kan ıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri hedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsildi mesul olacaklardır İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark. varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır. 


5- İİK 'nun 127 maddesi uyarınca, ilanın birer sureti hissedarlara ve taşınmazın tapu siciline kayıtlı bulunan ilgilileri]varsa bu adreslerine tebliğ olunur. Adresin tapuda kayıtlı olmaması halinde, varsa adres kayıt sistemindeki adresleri tebligat adp Bunların dışında ayrıca adres tahkiki yapılmaz, gazetede veya elektronik ortamda yapılan satış ilanı tebligat yerine geçe


6- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıyjf'bir örneği gönderilehi.ın


7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bil&ralmak laeyenlerin 2013/220 Sa^ sy:  dosya numarasıy la müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.25/07/2014


İhale ilanı için tıklayın



Geri Dön