25 / 04 / 2024

Bahşişi veren taksiyi çağıracak! Bahşiş kavgası büyüyor!

Bahşişi veren taksiyi çağıracak! Bahşiş kavgası büyüyor!

Bir taksi çağırma uygulamasına ‘bahşiş verme’ özelliği gelince vatandaş ve taksiciler tarafından konu ile ilgili olarak birbirinden farklı açıklamalar gelmeye başladı. İşte detaylar…



Geçtiğimiz hafta taksi çağırma uygulamalarından birine 'Bahşişli Çağır' seçeneği eklendi. Uygulamaya getirilmiş olan bu güncelleme ile birlikte 'Bahşişli Çağır' özelliğini kullanarak taksi çağıran vatandaşlar şoföre bahşiş vereceğini daha önceden belirteceği için taksi bulmada öncelik kazanacak. Bazı yolcular yeni özelliğe tepki gösterirken, taksicilerin bir kısmı da yeni uygulamadan memnun kaldıklarını açıkladı.

"BAHŞİŞ ÖDEMEK İSTEMEYENLER BELKİ TAKSİ BULAMAYACAK" 

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Hukuk Komisyonu Üyesi Avukat Tayfun Üzülmez, getirilen bu özelliğin bahşiş yerine 'ön ödeme' olduğunu ifade ederek, "İnsanların bu uygulamayı kullanmasının temel nedenlerinden bir tanesi hangi kilometreyi ve ne ödeyeceğini varsayarak uygulamayı kullanmaya geçmeleridir. Bu tüketiciler aleyhine bir durum olmakta. Evet İstanbul'da taksi azlığı sorunu da var. İstanbul'un nüfusu çoğalsa da taksi sayısı hep yerinde kalmış oldu. Taksi sayısının azlığı bu şekilde bir yöntem ile giderilemez. Her ne kadar kar amacı güdülse de bu taksi hizmeti bir kamu hizmetidir. Şimdi siz en baştan taksiye binmeden önce sırf taksi hızlı gelsin diye taksi erişim süresi kısalsın diye de daha öncesinden bir bahşiş ödüyorsunuz. Bu kez bahşiş vermek istemeyen tüketicilerin bekleme süreleri arttıkça artacaktır. Böyle bir durumda taksiciler artık sadece bahşiş kişilerin taksilerine almaya başlayacaklar. Bahşiş ödemek istemeyen vatandaşlar ise belki taksi bulamayacak. Bekleme süreleri daha önce de beş dakika ise bu sebep ile 15 dakikaya çıkacak" açıklamalarını yaptı.

Bahşişi veren taksiyi çağıracak! Bahşiş kavgası büyüyor!


Geri Dön