27 / 04 / 2024

Bakan Derya Yanık açıkladı: Destek ödemeleri artırıldı!

Bakan Derya Yanık açıkladı: Destek ödemeleri artırıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, engelli ve yaşlı aylıkları, evde bakım yardımı ve çocuklar için yapılan SED ödemelerinin, uygulanan yükselişle hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını belirtti. 



Yaşlı ve engelli aylığı tutarlarında da yükseltme yapıldığının altını çizen Bakan Yanık, yaşlı aylığının 828 Türk Lirası'ndan 1084 Türk Lirası'na, yüzde 40-69 engelli aylığının 661 TL'den 865 Türk Lirası'na, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylığının da 991 TL’den 1298 Türk Lirası'na çıkarıldığını dile getirdi.

18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara ödenen engelli yakını aylığının da 661 TL'den 865 Türk Lirası'na yükseldiğine dikkat çeken Bakan Yanık, ağır silikozis hastalarının aylığının ise 1819 TL'den 2 bin 382 Türk Lirası'na ulaştığını dile getirdi. 

Bakan Derya Yanık açıkladı: Destek ödemeleri artırıldı!

- Evde bakım yardımı 2 bin 354 lira oldu

Bakan Yanık, aylık ortalama 535 bin engelli vatandaşa evde bakım yardımı yapıldığına vurgu yaparak, 2022 yılı Ocak-Temmuz dönemi için evde bakım yardımının 1798 TL'den 2 bin 354 Türk Lirası'na yükseltildiğini dile getirdi. Çocukların, öncelikle aile yanında desteklenmesi ilkesini dikkate aldıklarını ifade eden Bakan Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için SED hizmeti sunulduğunu anımsattı.

Yanık, "Bu kapsamda SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ortalama 1259 TL'den 1649 TL'ye yükseldi. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması 1964 TL'den 2 bin 572 TL'ye çıkarıldı." şeklinde konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön