25 / 04 / 2024

Bakan Derya Yanık açıkladı: Destek ödemeleri artırıldı!

Bakan Derya Yanık açıkladı: Destek ödemeleri artırıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, engelli ve yaşlı aylıkları, evde bakım yardımı ve çocuklar için yapılan SED ödemelerinin, uygulanan yükselişle hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını belirtti. 



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ocak ayı memur maaş katsayısında gerçekleştirilen yeni düzenlemenin ardından, sosyal hizmet modelleri çerçevesindeki yaşlı aylığının 1084 Türk Lirası'na, yüzde 40-69 arası engelli aylığının 865 Türk Lirası'na, yüzde 70 ve üzeri engelli aylığının 1298 Türk Lirası'na, evde bakım yardımının 2 bin 354 Türk Lirası'na ve Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemesinin de 1649 Türk Lirası'na yükseltildiğine dikkat çekti. 

Bakan Derya Yanık açıkladı: Destek ödemeleri artırıldı!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Yanık, yazılı açıklamasında, engelli ve yaşlı aylıkları, evde bakım yardımı ve çocuklar için yapılan SED ödemelerinin, uygulanan yükselişle hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını belirtti. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön