26 / 04 / 2024

Bakan Dönmez’den yeni açıklama geldi! Doğal gazda yeni bir müjde daha!

Bakan Dönmez’den yeni açıklama geldi! Doğal gazda yeni bir müjde daha!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sanayinin kullandığı doğal gaza yüzde 13 ila 16 indirim yapıldığını hatırlatarak, “Eğer fiyatlarda düşüş seyrederse mart ayı içerisinde de bir indirim olabilir." dedi.



tamamladıklarını söyledi.

Dönmez, söz konusu tesisin devreye alınması için gerekli fonksiyon testlerine de aşama aşama başladıklarını ve yine ocak ayında deniz tabanındaki montaj çalışmalarının tamamlanarak, orada da ilk test çalışmalarını başlattıklarını bildirdi.

 

Fatih Sondaj Gemisi’nin Türkali-11 kuyusundaki sondajını tamamladığı bilgisini de veren Dönmez, “Böylelikle Faz-1 için gereken bütün kuyuların sondajını tamamlamış olduk” dedi.

Çaycuma-1 kuyusundaki keşfin ardından o bölgede de yeni sondaj çalışmaları olacağını ve tespit kuyuları açacaklarını söyleyen Dönmez, “Buralardan da milletimize yeni müjdeler vermeyi umut ediyoruz. Bu müjdelerin devamı geldikçe ve dünyadaki fiyat oynaklığı azalmaya başladıkça bunları indirim olarak vatandaşlarımıza da yansıtacağız” şeklinde konuştu.

Bakan Dönmez’den yeni açıklama geldi! Doğal gazda yeni bir müjde daha!

“MART AYINDA YENİ BİR İNDİRİM OLABİLİR!”

Birkaç gün önce, sanayide kullanılan doğal gaza yüzde 13 ila 16 indirim yapıldığını hatırlatan Dönmez, “Önümüzdeki günlerde serbest piyasadan elektrik alan büyük sanayi kuruluşlarımızın maliyetlerinde yüzde 15'e kadar bir düşüş yaşanacak. Eğer fiyatlarda düşüş seyrederse mart ayı içerisinde de bir indirim olabilir" açıklamasında bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön