26 / 04 / 2024

Bakan Dönmez’den yeni açıklama geldi! Doğal gazda yeni bir müjde daha!

Bakan Dönmez’den yeni açıklama geldi! Doğal gazda yeni bir müjde daha!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sanayinin kullandığı doğal gaza yüzde 13 ila 16 indirim yapıldığını hatırlatarak, “Eğer fiyatlarda düşüş seyrederse mart ayı içerisinde de bir indirim olabilir." dedi.



Albayrak Medya tarafından düzenlenen Enerjide Türkiye Yüzyılı Zirvesi’nde konuşan Bakan Dönmez, Karadeniz gazı, yenilenebilir enerji, nükleer enerji, doğal gaz depolama, gaz merkezi,, nadir toprak elementleri gibi konuların gelecekte önemli rol oynayacağını söyledi.

Bakan Dönmez’den yeni açıklama geldi! Doğal gazda yeni bir müjde daha!

Karadeniz gazının şu anki rezervinin Türkiye’nin yaklaşık 30 yıllık ihtiyacını karşılayacak büyüklükte olduğunu vurgulayan Dönmez, bu sürenin yeni keşiflerle bu süre daha da uzayacağını bildirdi. Doğal gaz iletim, dağıtım, depolama işlerinin en az 50 yıla hatta daha fazlasına tekabül ettiğini bildiren Dönmez, “Yenilenebilir enerji hakeza, her bir tesisin en az 30-35 yıllık kullanım ömrü var. Biz bu anlayıştan yola çıkarak Türkiye Yüzyılı'nın enerjisini gelecek yüzyıla taşıyacak vizyonun adına Yüzyılın Enerjisi dedik" ifadelerini kullandı.

Karadeniz'de deniz tabanına toplam 42 ünitenin 33'ünü deniz tabanına indirdiklerini bildiren Dönmez, denizden gelecek gazı karada işleyecek Doğal Gaz İşleme Tesisi’nin inşasının ise yüzde 90'ını tamamladıklarını söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön