26 / 04 / 2024

Bakan Güllüce'den İztuzu sürprizi!

Bakan Güllüce'den İztuzu sürprizi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, özelleştirilmesiyle gündemde olan Dalyan'daki dünyaca ünlü İztuzu Plajı ile twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Çevrenin korunmasına yönelik attığımız bazı adımlar sanayiye fren olabilir" dedi




Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, özelleştirilmesiyle gündemde olan Dalyan'daki dünyaca ünlü İztuzu Plajı ile twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Çevrenin korunmasına yönelik attığımız bazı adımlar sanayiye fren olabilir. Ama biz çevreyi koruyarak kalkınan bir ülkeyiz" dedi. Koruma altındaki 'caretta caretta'ların en önemli üreme merkezi olan İztuzu Plajı'na girişin ücretsiz olacağını belirten Güllüce, geçtiğimiz hafta yapılan eylemler için "Lüzumsuz bir reaksiyondu" ifadelerine yer verdi ve şöyle devam etti:

"İztuzu'na giriş bedava olacak. İztuzu'ndaki carettalar konusundaki hassasiyet için teşekkür ederim. Ama plajın ihalesi başka bir şey. Orayı birinin sahiplenmesi gerekir. Vatandaş plaja para ile girmeyecek. Bu plajlardaki şezlong ve şemsiyeler carettalara zarar veriyorsa onların da kullanılmaması düşünülebilir. İnceliyoruz. Bakanlığımız çevre konusunda çok donanımlı bir personele sahip. Çevrenin korunmasına yönelik attığımız bazı adımlar sanayiye fren olabilir. Ama biz çevreyi koruyarak kalkınan bir ülkeyiz."



Yeni Asır


Geri Dön