26 / 04 / 2024

Bakan Güllüce'den Akkuyu Santrali açıklaması!

Bakan Güllüce'den Akkuyu Santrali açıklaması!

Akkuyu Santrali'nin yapımını engelleme çabalarına dikkat çeken Bakan Güllüce, "Türkiye'nin gelişmesini istemeyen güçler var ama vatandaş bunları yemiyor" dedi..



Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, son dönemde Akkuyu Nükleer Santrali'nin yapımı konusunda ortaya atılan iddialara karşı rest çekti. Güllüce, "Dış güçler Türkiye'nin nükleer santral yapmasını engellemeye çalışıyor. Ama vatandaş, artık bunları yemiyor. Santral yapılana kadar bu iddialar hep olacak" dedi. 


GÖLGE OLUŞTURMA TEKNİĞİ 

Gazetecilerle bir araya gelen Güllüce, Akkuyu ile ilgili ortaya atılan iddiaları, "Üzerinde gölge oluşturma teknikleri. 'Bu ülkenin hangi sorununu nasıl çözeriz diye' düşünmesi gereken muhalefet, büyük mega projelere çentik atma projeleri yapıyor" şeklinde değerlendirdi. Ankara-İstanbul hızlı tren hattı açıldığında trenin sileceklerde yaşanan sorun nedeniyle durduğunu, fakat buna rağmen 'daha başlamadan bozuldu' başlıkları atıldığını ifade eden Güllüce, "Türkiye'nin kalkınmasında hiçbir bilgisi, ilgisi, becerisi olmayan insanlar silecek camının bozulmasını koca bir projenin önüne koyarak çelme takmaya, engellemeye çalışıyorlar. Vatandaş bunları yemiyor. Akkuyu'daki iddialar da silecek işine benziyor" dedi. 


ENGELLEME ÇABALARI 

Bu tür iddiaların hep olacağının altını çizen Güllüce, "Samimi çevrecileri duyarlılıklarından dolayı takdir ediyorum. Asıl arkadaki propaganda gücüne bakın. Medikal ve diğer bilimlerde de nükleer kullanılmaya başladı. Bizim elemanlarımız da yetişecek ve belki başka bir ülkede nükleer santral kuracak duruma gelecek. Türkiye'nin gelişmesini istemeyen güçler bunları engellemeye çalışıyor" diye konuştu. 


Sabah


Geri Dön