25 / 04 / 2024

Bakan Güllüce'den Akköprü projesine destek!

Bakan Güllüce'den Akköprü projesine destek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, ANGİAD yönetim kurulu üyesi işadamlarının hazırladığı 800 yıllık Akköprü ile ilgili projelerine destek verdi. Güllüce, 'Proje Ankara için önemli' dedi.



Ankara Genç İş Adamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Fatma Semiz, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'yi ziyaret etti. 


Genç işadamlarıyla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Güllüce, "Bu ülkenin müteşebbislere ihtiyacı var. İşte bu yüzden sizleri kutluyorum. Sizler üreten, bu ülke için bir şey yapmaya çalışan, istihdam sağlayan, katkıda bulunan iş insanlarısınız" dedi. Fatma Semiz, Güllüce'ye Ankara'nın tarihi yapılarından 800 yıllık Akköprü ile ilgili hazırladıkları projeyi sunarak, "Akköprü, Ankara'nın şehir belleğinde maalesef gerekli yeri alamadı. Alaeddin Keykubad adına Vali Kızılbey tarafından Yenimahalle'de yaptırılan köprü, günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış ender yapılardan biri. Buranın restore edilmesi konusunda sizin de desteğinizi bekliyoruz" dedi. 


AKKÖPRÜ PROJESİ ÖNEMLİ


Bakan Güllüce de Akköprü Projesi'nin çok önemli olduğunu, genç işadamlarından çevre bilincinin geliştirilmesi konusunda da bir proje beklediğini söyledi. Çevreye, doğaya, doğadaki canlılara saygının Avrupalılar'dan önce Türklere özgü özellikler olduğunun altını çizen Güllüce, "Bir zamanlar kentlisinden köylüsüne kadar tüm halkımız, çevre ve doğa konusunda duyarlıydı. Ancak zaman içinde ne yazık ki çevre bilincimiz köreldi" diye konuştu. 



Sabah







Geri Dön