19 / 04 / 2024

Bakan Güllüce’den Kurban Bayramı mesajı!

Bakan Güllüce’den Kurban Bayramı mesajı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Kurban Bayramı dolayısıyla bir tebrik mesajı yayınladı. Bakan Güllüce '“Bütün vatandaşlarımızın Kurban Bayramlarını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum' dedi.



Kurban Bayramı’nın Allah’a yakınlaşmak olduğunu dile getiren Bakan Güllüce, “Bütün vatandaşlarımızın Kurban Bayramlarını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Kurban Bayramı yakınlaşmak, Allah’a yakınlaşmayı ifade ediyor. Bu yüzdende bu bayramda Anadolu örfümüze, inancımıza uygun bir şekilde herkesin bayramlaşması, birbirini ziyaret etmesi ve unutulan sevginin, dostluğun, muhabbetin ve kaynaşmanın yeniden ateşlenmesi gerekmektedir. Kurban Bayramı bir tatil değildir. 21. asrın yalnızlaşan insanlarının hiç olmasa bayramlarda bu yalnızlıklarını gidermeleri gerekir.” dedi.


Kurban Bayramı’nda çevrenin korunması için vatandaşları dikkatli olmaya çağıran Bakan Güllüce, “Kurban keserken hem dini emirlere dikkat etmek gerekli hem de temizlik imandandır hükmüne riayet etmek gerekli. Bu kapsamda da çevreyi, mahalleyi, komşuyu rahatsız etmemek gerekiyor.” şeklinde konuştu.


Bayram günlerinde çoğalan trafik kazalarına da değinen Bakan İdris Güllüce, “Herkes otursun, hesap makinesini eline alsın en hızlı gitmeyle en yavaş gitme arasındaki saat farkını bir hesaplasın. Canını ortaya atmaya değer mi diye de sonra kendine sorsun. Canını ortaya atma bu bir iki saat için değer diyorsa da sonuna kadar gaza bassın. Canını bu iki saat için ortaya atmaya değmez diyorsa da yavaş araba kullansın, düzgün araba kullansın. Vatandaşlarımızın hayatı bizim için her şeyden değerlidir. Bu düşünceyle hepsinin trafik kurallarına uyarak sevdikleriyle neşe içerisinde bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum.” diyerek vatandaşların trafikte çok dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.



Geri Dön