25 / 04 / 2024

Bakan Kirişçi tohum fiyatlarını duyurdu! Yeni tohumluk fiyatları ne kadar?

Bakan Kirişçi tohum fiyatlarını duyurdu! Yeni tohumluk fiyatları ne kadar?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yeni tohumluk fiyatları açıkladı. İşte merak edilen detaylar!



BUĞDAY ÜRETİMİ 19-22,6 MİLYON TON 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Polatlı Tarım İşletmesi Müdürlüğünde düzenlenen TİGEM Geleneksel 70'inci Hasat Bayramı törenine katıldı ve biçerdöver ile hasat yaptı.

Çiftçilerin, gıda isteklerindeki artışlara sahip olduğu üretim kabiliyeti ile cevap vermeyi başardığının söyleyen Bakan Kirişci, AK Parti hükümetleri ve Bakanlık olarak uyguladıkları tarım politikalarıyla çiftçinin bu başarısına her zaman yardımcı olacaklarını sözlerine ekledi.

Bakan Kirişci, hububat üretimimin 18 yılda yüzde 20, son 3 yıllık dönemde ise yüzde 8 artarak 37 milyon tona çıktığını belirterek, "Buğday üretimimiz 19-22,6 milyon ton aralığında seyretmekte. Yurt içi talebi karşılamada küresel krizlerden etkilenmeyecek bir noktada olduğumuzu birlikte görüyoruz. Dünyadaki buğday üretiminde ise 2021 yılı itibarıyla 10'uncu sırada yer alıyoruz.  Bitkisel üretimde de iyi bir sürece doğru yol aldığımızı özellikle söylemek isterim. 2021 yılında, nadas alanlarında 1,1 milyon dekarlık düşüş ile ekilen tarla varlığında 4 milyon dekar artış gerçekleştirildi” dedi.

Hububat üretimini arttırmak için özel uygulamalar üzerine çalıştıklarını dikkati açıklayan Kirişci, "2022 yılı bitkisel üretim destekleme bütçemizin yüzde 65'ini hububata ayırarak bu konuda yeni bir adım attık. Bunun sonuçlarını rekoltede de inşallah görebileceğiz" şeklinde konuştu.

Bakan Kirişci, 2021 yılında çiftçilere 135 bin ton sertifikalı hububat tohumu temin eden Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün işletmelerinin, 2022'de bu rakamı 200 bin tona çıkardığına dikkat çekerek, artan sertifikalı tohumluk kullanımıyla çiftçilerin kullandığı sertifikalı tohumlukların yüzde 96'nın yurt içinde üretildiğini ekledi. Sertifikalı tohumda ihracatın ithalatı karşılama oranının 2002'de yüzde 31 iken 2021'de yüzde 94,3'e yükseldiğini belirten Kirişci, sözlerini şöyle sonlandırdı; "Bu başarı, çiftçisinden ihracatçısına, girişimcisinden kurum ve işletmelerimize kadar Türkiye'nin başarısıdır. Sizlere TİGEM'in sertifikalı tohumluk satış fiyatların da buradan açıklayalım. Tohumluk fiyatları makarnalık ve ekmeklik buğday için kilogram başına 10,5 lira, tritikale için kilogram başına 9,5 lira ve arpa için de kilogram başına 9 lira olarak belirlendi."

Fed faiz kararı altın fiyatlarını vurdu! Altında beklenmedik dönüş!

Kiracılar bu ayrıntıya dikkat etmeli! Yoksa yolun sonu mahkeme! İşte detaylar!

Ayçiçek yağı fiyatı ile son dakika gelişme! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön