23 / 04 / 2024

Bakan Koca soruları cevapladı! Ramazan ayında sokağa çıkma yasağı var mı?

Bakan Koca soruları cevapladı! Ramazan ayında sokağa çıkma yasağı var mı?

Koronavirüs salgını nedeniyle çeşitli alanlarda tedbirler uygulanmaya devam ediyor. Sokağa çıkma yasağının Ramazan ayında olup olmayacağı, kafelerin çalışma durumu ve tam kapanma gelip gelmeyeceği merak ediliyor...



Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde ramazan ayı ile ilgili açıklamalar gerçekleştirmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı ve Ramazan ayı ile ilgili açıklama yaptı. Peki Ramazan ayında yasaklar geri gelecek mi, sokağa çıkma yasağı var mı? Ramazan ayında 21 günlük tam kapanma var mı? İşte tüm merak edilenler...


RAMAZAN AYINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sokağa çıkma sınırlaması ile ilgili geçtiğimiz günlerde açıklama yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan ayı ile ilgili şu ifadeleri kullandı; "Bu mübarek ay boyunca ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulayacağız."

Bakan Koca soruları cevapladı! Ramazan ayında sokağa çıkma yasağı var mı?
BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hürriyet Gazetesi'nden Ahmet Hakan'ın sorularını cevapladı. Bakan Koca şu açıklamaları yaptı, “Ramazanı fırsata çevirmemiz gerekiyor. Ramazanda hareketliliği azaltmamız lazım.”
Yukarı doğru gidiş ne zaman bitecek? Ne zaman rakamlar aşağıya doğru gitmeye başlayacak? sorusuna ise Bakan Koca şu yanıtı verdi;
“Bugüne kadar yaşadığımız piklerde bir noktadan sonra durduğunu biliyoruz. Bu da aynı şekilde olacak. Ama bu nereye kadar çıkabilir? Onun için bir şey demem zor. Fakat önümüzdeki ramazan ayıyla birlikte hareketlilik azalırsa pik noktasından aşağı doğru inişi bekliyoruz.”

Bakan Koca soruları cevapladı! Ramazan ayında sokağa çıkma yasağı var mı?

KAFELER RAMAZAN AYINDA AÇIK MI? 

81 ilde ramazan ayı boyunca lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servisle hizmet verebilecek.

RAMAZAN AYI YASAKLARI NELER? 

Türkiye genelinde ramazan ayı boyunca toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler olmayacak. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, teravih namazı için şu açıklamayı yaptı; "Yaptığımız istişareler neticesinde teravih namazını camilerde değil evlerimizde kılmanın uygun olduğuna karar verdik."

Dikkat yasaklar geri geldi! Hangi illerde hafta sonu sokağa çıkma yasağı var?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön