25 / 04 / 2024

Bakan Kurum açıkladı! İstanbul'un göbeğine 5 milyon metrekarelik millet bahçesi geliyor!

 Bakan Kurum açıkladı! İstanbul'un göbeğine 5 milyon metrekarelik millet bahçesi geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı'na yapılacak millet bahçesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "İstanbul’un akciğeri olacak." dedi.



- "İstanbulluları, Türkiye'de yaşayan 85 milyon kardeşimizi açılışımıza davet ediyorum"

 Bakan Kurum açıkladı! İstanbul un göbeğine 5 milyon metrekarelik millet bahçesi geliyor!

Havalimanındaki millet bahçesine ilk fidanların, İstanbul’un fethinin 569. yıl dönümünde dikileceğini kaydeden Kurum, şöyle devam etti:
"İçinde çocuklarımız cıvıl cıvıl oynayacaklar, yürüyüş, koşu yapacaklar. Bu çerçevede hakikaten 7'den 70'e herkesin vakit geçireceği bir millet bahçesini fethin 569. yıl dönümünde, Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle Türkiye'ye, İstanbul'a armağan edeceğiz. Ben bu vesileyle tüm İstanbulluları, Türkiye'de yaşayan 85 milyon kardeşimizi açılışımıza davet ediyorum. Burada, Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleri, yine Cumhur İttifakımızın genel başkanları Devlet Bahçeli ve Mustafa Destici'nin teşrifleri, tüm İstanbulluların katılımıyla bir şölen, şenlik havasında ilk fidanlarımızı inşallah millet bahçemizle buluşturacağız. Onlara gereken cevabı biz Atatürk Havalimanı'nda, Atatürk'ün bize emanet ettiği tüm değerleri koruyarak milletimizle, sizlerle birlikte vermeye devam edeceğiz. Onların olmasın bir dikili ağacı, çeşme yapmaya devam etsinler. Onlar bizim yapmış olduğumuz bahçeleri, parkları sökmeye devam etsinler. Biz hizmet edeceğiz, vatandaşımızın gönlüne girmeye devam edeceğiz."

Atatürk Havalimanı'na konut mu yapılacak? Bakan Murat Kurum Atatürk Havalimanı kararını duyurdu!

Bakan Kurum’dan son dakika Atatürk Havalimanı paylaşımı: Gün sayıyoruz!

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi projesi Mayıs'ta resmen başlıyor!


Geri Dön