20 / 04 / 2024

Bakan Kurum'dan son dakika açıklaması! 3. deprem olursa işte bu kadar bina yıkılacak

Bakan Kurum'dan son dakika açıklaması! 3. deprem olursa işte bu kadar bina yıkılacak

Türkiye'yi derinden sarsan ve sınır ötesi yapan Kahramanmaraş depremi ile ilgili Bakan Kurum kritik bir bilgi paylaştı. Arda arda 2 kere yaşanana zelzelenin verdiği tahribattan bahsedip, 3. kere deprem olması halinde ne kadar binanın yıkılacağından bahsetti.



Artçı sarsıntıların 1 sene kadar süreceği uzmanlar tarafından açıklanan zelzelelerin 3. kere yaşanması halinde daha acı zamanlara yaşanacağı ama önlemerinin alınması halinde en az zaiyatla nasıl kurtulunurun bilgisini verdi.

Bakan Kurum: 236 bin 410 binadan 33 bin 143’ü ağır hasarlı!

Yaşanan 2 zelzele ve 2 bin civarı artçı sarsıntının akabinden an itibariyle 30 binden fazla ölü, 80 binden fazla yaralı ve 6 bin 444 konut yıkıldı.  Cumhuriyet tarihinin en yıkıcı ve yüksek can kaybına sebep olan bu depremin eğişik bir açıdan bakmamızı sağlayacak yeni bir çalışma oldu.

Bakan Kurum dan son dakika açıklaması! 3. deprem olursa işte bu kadar bina yıkılacak


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremin etkilediği 10 ilde yıkılmadan duran 236 bin 410 binanın incelendiğini söyledi. İçlerinden 33 bin 143’ünün 143 bin bağımsız biriminin/dairesinin yıkık, acil yıkılacak veya ağır hasarlı olduğu biliniyor.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön