26 / 04 / 2024

Bakan Kurum'dan son dakika Kanal İstanbul açıklaması: Olası bir depremde...

Bakan Kurum'dan son dakika Kanal İstanbul açıklaması: Olası bir depremde...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum son zamanlarda sık sık gündeme gelen Kanal İstanbul projesi ile ilgili yaptığı açıklamada olası bir depremde Kanal İstanbul'un rezerv alan görevi göreceğini söyledi.



Bakan Murat Kurum, Kanal İstanbul projesiyle ile ilgili şunları söyledi: "Biz, Türkiye'de son 20 yılda yaptığımız gibi milletimize ifade ettiğimiz, söz verdiğimiz tüm projeleri yapıyoruz. Bu çerçevede adımlarımızı kararlı bir şekilde atmaya devam ediyoruz. Bu projede de planlama yapılmıştır. Her türlü çevresel etkileri düşünülerek alanın yüzde 52'si terk edilmiştir. Orada yeni bir nüfus getirmiyoruz. İstanbul'da olası depremde burası bir rezerv alan vazifesi görecek. Buradaki rezerv konutlarla çevredeki Küçükçekmece'dir, Başakşehir'dir, Esenler'dir, Bağcılar'dır, Sultangazi'dir... Bu ilçelerimizin rezerv konutlarını üretmek suretiyle bir dönüşüm yapacağız. Buralara AR-GE merkezleri, üniversite alanları, teknoloji merkezleri kurmak suretiyle aslında yeni İstanbul'u, yaşanabilir İstanbul'un, yeni bir uydu kentinin inşasını depreme dayanıklı bir şekilde yapacağız. Deprem etkisi etüt edildi. Su kaynaklarına olan etkisi edildi. Çevresel etkileri değerlendirildi ve bu proje, bu kapsamda devam edecek. Bunun dışında da alınması gereken her türlü tedbir alınıyor."

Bakan Kurum dan son dakika Kanal İstanbul açıklaması: Olası bir depremde...

Bakan Murat Kurum, İstanbul Boğazı'ndan geçen senede yaklaşık 50 bin geminin çevre ve görüntü kirliği, can ve mal emniyeti açısından olumsuzluklarına değinerek, şunları söyledi: "İstanbul Boğazı'mıza özgürlük kazandıracağız, İstanbul Boğazı'mızı kurtaracağız. Dünya ticaretinin büyük bir yoğunluğunun deniz üzerinden geçtiğini düşündüğümüzde, ülkemizi de bu manada lojistik bir merkez haline getirecek adımlarımızı atacağız. Planımızı yaptık. İmar uygulamamız devam ediyor. Kararlı bir şekilde inşallah diğer projelerimize yaptığımız gibi devam ediyoruz."

 

Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul'la ilgili şok açıklama! Katarlılar ne kadar yer aldı?

Bakan Adil Karaismailoğlu'ndan son dakika Kanal İstanbul açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması: Ülkemizin jeopolitik konumu...


Geri Dön