18 / 04 / 2024

Bakan Nebati'den çiftçilere müjde! Çiftçiye 2022 destekleri iki katına çıkıyor! İşte destek tutarları...

Bakan Nebati'den çiftçilere müjde! Çiftçiye 2022 destekleri iki katına çıkıyor! İşte destek tutarları...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, çiftçilere sağlanan desteklerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte milyonlarca çiftçinin merak ettiği o ayrıntılar...



2021'de 896 bin üreticiye 75 milyar Türk Lirası miktarında hazine destekli kredi kullandırdıklarına dikkat çeken Nebati, "Bu kredilerin faizinin, ortalama yüzde 70’i bakanlığımızca karşılanmıştır. Böylece, tarımsal üreticilerimize 4.6 milyar TL tutarında faiz desteği sağladık" şeklinde konuştu ve 2022'de de tarımsal üreticilere bir önceki seneye göre iki katından daha fazla bir yükselişle 9.8 milyar Türk Lirası tutarında faiz desteği sağlamayı öngördüklerine vurgu yaptı.

"Stratejik ürünlere ilave desteklerle çiftçimizin yanında olduk. 2002'de 5 ürüne prim desteği verilirken bugün 18 ürüne prim desteği sağlıyoruz. Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi proje sayısını son 3 yılda 27'den 50'ye çıkardık. Bu bölgelere güncel rakamlarla 450 milyon lira altyapı kredisi sağladık." açıklamasını yapan Nebati, "Tarımsal sulamada güneş enerjisi sistemleri için kredi desteği veya hibe desteği imkanlarını çiftçilerimizin kullanımına sunuyoruz. Tarımsal sulamada güneş enerjisi santrali kurulumunda Ziraat Bankası vasıtasıyla 12 ay ödemesiz 84 ay vadeli kredi imkanı getirdik. Uygulama süresi 2023 yıl sonuna kadar devam eden bu imkanla 7,5 milyon TL azami kredi kullanma limiti, yurt içinde üretilen makine teçhizat için yüzde 100, bunun dışındaki makine teçhizatta da yüzde 75 oranında faiz desteği sağlıyoruz" dedi. 

Bakan Nebati den çiftçilere müjde! Çiftçiye 2022 destekleri iki katına çıkıyor! İşte destek tutarları... 

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci de programda tarımla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. tarımınn en az savunma sanayisi kadar önemli olduğunun altını çizen Kirişci, "Gerçekten tarımın stratejik bir sektör olduğunu, en az savunma sanayisi kadar bir ülke için vazgeçilmez milli güvenlik konusu olduğunu dünya önce pandemi ve devamında da Rusya-Ukrayna savaşıyla yaşayarak müşahede etti. Biz öncelikli olarak kendimiz için üreteceğiz, bu ülkede arz ile talebi birbirine yaklaştıracağız. Bu durum fiyat istikrarını da beraberinde getirecektir" şeklinde konuştu. 

ZİRAAT BANKASI'NDAN ÇİFTÇİYE SIFIR FAİZLİ KREDİ 

Bakan Nebati den çiftçilere müjde! Çiftçiye 2022 destekleri iki katına çıkıyor! İşte destek tutarları...

Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar da, tarım sektörünün ana finansman bankası olarak Türkiye’nin tarımının potansiyeline inandıklarına ve güvendiklerine dikkat çekerek, "Bu inanç ve güven doğrultusunda üreticilerimize kullandırdığımız kredileri bugün 127 milyar TL’nin üzerine taşıdık" açıklamasında bulundu. 

Kredi kullanan üretici sayısını 739 binin üzerine taşıdıklarını dile getiren Çakar, finansmana erişimi daha da kolay hale getirerek, uygun maliyetle kredilerden faydalannan çiftçi sayısını 1 milyona ulaştırmak istediklerini belirtti. 

Çakar, konuyla ilgili açıklamasında, Ziraat Bankası olarak kullandırdıkları tarım kredilerinin diğerlerinden büyük ve önemli bir farkı olduğuna vurgu yaptı. "Kullandırdığımız kredilerin yüzde 84’ünün, bugün itibarıyla 107 milyar TL’lik kısmı faiz destekli, sübvansiyonlu kredilerden oluşuyor. Faiz destekli, sübvansiyonlu kredilerin 31 milyar TL’sinin, üreticilerin faizinin tamamı Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından karşılanıyor" diye konuşan Çakar, üreticilerin sıfır faizli kredi kullandığını dile getirdi. 

Akaryakıt fiyatlarına dev zam geliyor! Sürücüler dikkat! Opet, Total, Petrol Ofisi ve BP 14 Mayıs 2022 fiyat listesi

Çiftçiye akaryakıt ve dübre desteği başladı! 6 ay boyunca yapılacak

Altın fiyatlarında son dakika! Gram altın ne kadar? Çeyrek altın kaç lira? 14 Mayıs 2022 canlı altın fiyatları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön