18 / 04 / 2024

Bakan Nebati’den ‘enflasyon’ açıklaması! Fiyat artışları nasıl seyredecek?

Bakan Nebati’den ‘enflasyon’ açıklaması! Fiyat artışları nasıl seyredecek?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TÜİK enflasyon verilerini açıklamasının ardından bir açıklama yaptı. Peki fiyat artışları nasıl seyredecek? İşte detaylar...



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada finansal piyasalarda istikrarı artırmaya yönelik adım attıklarını söyleyerek, bu adımlara rağmen başta enerji ve tarım ürünleri olmak üzere küresel emtia fiyatlarındaki yüksek artışların devam ettiğini kaydetti. Bu artışların, Türkiye’de de Haziran ayında enflasyonun yüzde 4,95 gerçekleşmesinde etkili olduğu aktarıldı.

Bakan Nebati sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Enflasyonun olumsuz etkilerini vatandaşlara asgari düzeyde yansıtmak ve enflasyon görünümündeki bozulmayı sınırlamak amacıyla KDV indirimlerinden sübvansiyonlara, yönetilen/yönlendirilen fiyatlardan kritik ürünlerdeki dış ticaret tedbirlerine kadar pek çok tedbir alındı.

Fiyat artışları karşısında aldığımız ve almaya da devam ettiğimiz çeşitli önlemlerin yanı sıra emeklilerimizin ve çalışanlarımızın alım gücünün desteklenmesi amacıyla gerekli önlemler alınmaktadır."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön