24 / 04 / 2024

Bakan Nebati’den ‘enflasyon’ açıklaması! Fiyat artışları nasıl seyredecek?

Bakan Nebati’den ‘enflasyon’ açıklaması! Fiyat artışları nasıl seyredecek?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TÜİK enflasyon verilerini açıklamasının ardından bir açıklama yaptı. Peki fiyat artışları nasıl seyredecek? İşte detaylar...



'FİYAT ARTIŞLARININ DÜŞÜRÜLMESİ HEDEFLENMEKTEDİR'

"Böylece, asgari ücrete 2022 yılında kümülatif bazda yüzde 94,6 oranında, kamu görevlileri ve memur emeklilerinin aylık ve ücretlerine yüzde 85,5 oranında, SSK ile Bağ-Kur emekli aylıklarına ise yüzde 78,6 oranında artış yaptık.

Önümüzdeki dönemde para ve maliye politikalarının güçlü eşgüdümünün yanı sıra mal ve hizmet piyasalarında rekabet ve verimliliği artıracak yapısal politikaları hayata geçirerek fiyat artışlarının düşürülmesini hedefliyoruz."

Bakan Nebati’den ‘enflasyon’ açıklaması! Fiyat artışları nasıl seyredecek?

ULAŞIMDA ENFLASYON YÜZDE 123'Ü AŞTI 

TÜİK verilerine göre yıllık en düşük artış yüzde 23,74 oranıyla haberleşme ana grubunda oldu. 2021’in aynı ayına göre artışın düşük olduğu diğer ana gruplar sırasıyla yüzde 26,99’la giyim ve ayakkabı, yüzde 27,76’yla eğitim ve yüzde 39,34’le sağlık oldu.

Buna karşın, 2021’in aynı ayına göre artışın yüksek olduğu ana gruplarsa sırasıyla, yüzde 123,37’yle ulaştırma, yüzde 93,93’le gıda ve alkolsüz içecekler, yüzde 81,14’le ev eşyası oldu.

Temmuz 2022 kira artış oranı ne kadar olacak? Üst sınır belli oldu! Gözler enflasyon verilerinde…

Emekli ve memur zammında son dakika! Emekli maaşları yattı mı? Emekli maaşları ne zaman yatacak? Hemen bu rakama bakın!

Flaş asgari ücret yeniden artacak iddiası! İbrahim Kahveci Temmuz'da neden zam yapıldığını açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön