25 / 04 / 2024

Bakan Nebati'den flaş asgari ücret açıklaması! Enflasyonun üzerinde olacak!

Bakan Nebati'den flaş asgari ücret açıklaması! Enflasyonun üzerinde olacak!

Bakan Nebati, çok beklenen açıklamayı gerçekleştirdi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı canlı yayında asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundu. Zam oranı, enflasyonun üzerinde olacak!



"Aralık ayında baz etkisiyle enflasyondaki düşüşü göreceğiz"

Enflasyonun en büyük nedenlerinden biri döviz kurunun değerlenmesi olduğunu belirten Bakan, "Enflasyonda sert frene basmıyoruz, önce artış hızının azalması lazım ki şuan bu noktalara geldik. Aralık ayında baz etkisiyle enflasyondaki düşüşü göreceğiz. Son birkaç aydır enflasyonun artış hızında bir düşüş var. Dünyadaki fiyatların da gevşemesiyle, enflasyonda sert frene basmadan, insanları işsiz bırakmadan kademeli şekilde azaldığını göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Nebati den flaş asgari ücret açıklaması! Enflasyonun üzerinde olacak!

"Cumhurbaşkanımızın şöyle bir duruşu var"

Gıda enflasyonundaki değişimlerin toplumun birçok kesimini etkilediğini hatırlatan Nebati, "Gıda enflasyonunu herkes hissediyor. Enflasyonunun etkilendiği grup özellikle dar gelirliler. Cumhurbaşkanımızın şöyle bir duruşu var: Dar gelirliler ve sabit gelirliler özellikle her türlü zorluktan en az etkilenecek şekilde yapılanıyoruz." dedi.

"Faiz tek haneye inecek"

Cari denge ve hatta cari fazla veren bir ekonomi yaratmayı hedeflediklerini söyleyen Bakan, "Türkiye 90'lı yıllarını kaybetti. Türkiye bir dengeye ulaşmaya çalışıyordu. 2002 yılında AK Parti ile Türkiye yeni bir denge oluşturdu. Bizler faiz, enflasyonun üzerinde olmalı öğretisini reddediyoruz. Bu yeni dengenin sancılı da olsa gerçekleşeceğini ve Türkiye'nin orta gelir tuzağında kurtulacağına inanıyorum. Faiz tek haneye inecek, adımlar atılacak. Enerji fiyatlarının düşmesiyle Türkiye bu dengeye ulaşacaktır." şeklinde konuştu.

Emekli maaşınız ne kadar olacak? Tahminler geliyor! İşte o rakamlar...
65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı zam! Maaşlar kaç lira olacak? Son durum!
Asgari ücret 1 Ocak 2023'te ne kadar olacak? Tahmini rakamlar peş peşe geldi!

Geri Dön