26 / 04 / 2024

İstanbul raylı sistem hattı 600 kilometreye çıkarılacak!

İstanbul raylı sistem hattı 600 kilometreye çıkarılacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sultangazi Meydanı'ndaki parkta düzenlenen sahur programına katıldı. Soylu, programda yaptığı konuşmada açıklamalar yaptı.



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sultangazi Erzurumlular Derneği tarafından Sultangazi Meydanı'ndaki parkta düzenlenen sahur programına katıldı. Bakan Soylu, 'İstanbul'da bir huzur iklimi içerisinde yaşıyoruz. Sizin değerlerinize, inançlarınıza, kıyafetlerinize, anlayışınıza, kökeninize hürmet eden ve 1994 yılından itibaren bu felsefeyi İstanbul'da oturtan, kimseyi ayırmayan, kimseyi ötekileştirmeyen ve aynı zamanda herkesin kendisini ifade etmesine imkan sağlayan bir anlayışı kıymetli Cumhurbaşkanımız tam 25 yıldır İstanbul'da oturttu. Biz de bu anlayışın devam etmesini istiyoruz.' dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İstanbul'a tüm dünyanın hayranlıkla baktığının altını çizen Soylu, 'İyi gözlemlemenizi istiyorum. Ben de İstanbul'da doğdum büyüdüm. Eğitim hayatımın büyük bir bölümünü burada sizlerle geçirdim. Sultangazi'ye ilk önce bir nüfus sayımı için geldim. Buraların ne durumda olduğunu çok iyi bilenlerdenim. 1994'te İstanbul belediye başkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan çok şey kattı bu güzel şehre. İnsanlar mezarlıklarına girip dua edemezlerdi dikenlerden. Orman gibi olmuş mezar taşlarını göremediği bir İstanbul vardı. Tayyip Erdoğan insanları mezarlarıyla buluşturdu. Şurada Haliç'in kokusu biz Gaziosmanpaşa'da merkezde otururken evimizin içine girerdi. Kokudan evde duramazdık. Bugün İstanbul'da, 170 kilometre raylı sistem, metro, füniküler hat var. Tam 600 kilometreye kadar çıkacak daha. Sizin değer yargılarınızdan uzak kişilere İstanbul'u teslim etmeyelim. Yazık ederiz.' şeklinde konuştu. 

İstanbul Havalimanı metro hatları ne zaman açılacak?

İstanbul'da 2020'de açılacak 3 yeni metro hattı!


Geri Dön