19 / 04 / 2024

Bakanlığın merkez ve bağlı kuruluşlarının kiraladığı gayrimenkuller mecliste!

Bakanlığın merkez ve bağlı kuruluşlarının kiraladığı gayrimenkuller mecliste!

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, bakanlığın merkez ve bağlı kuruluşlarının kiraladığı gayrimenkuller meclis gündemine taşındı. CHP'li Arslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Ednan Arslan, akanlığın merkez ve bağlı kuruluşlarının kiraladığı gayrimenkullere ilişkin soru önergesi hazırladı. Arslan, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı  Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Arslan, ''Kamu kurumlarının elinde bulunan binaların değişen koşul ve ihtiyaçlar nedeniyle yetersiz kaldığı gerekçesiyle yeni binalara taşındıkları görülmektedir Bakanlıkların kendi arazileri üzerine bina yapmak ya da mevcut yapıları daha kullanılır hale getirmek yerine kiralama yöntemini seçtikleri bilinmektedir'' diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan'ın soruları:
1- 2010, 2015, 2018, 2019 yılları ile Şubat 2020 itibariyle Bakanlığınız merkez ve taşra teşkilatında, bağlı, ilgili ve ilişkili kurum ve kuruluşlar kiraladığı gayrimenkul var mıdır? Bu kiralama işlemi hangi asfalta yapılmıştır? Söz konusu yıl ve dönemde yapılan ve kira ödemesi miktarı nedir?

2-  2010, 2015, 2018, 2019 yılları ile Şubat 2020 itibariyle Bakanlığınız merkez ve taşra teşkilatında, bağlı, ilgili ve ilişkili kurum ve kuruluşlar ait oluğ vakıf, dernek v.b. kuruluşlara tahsis edilen veya kiralanan bina var mıdır? Hangi binalardadır? Elde edilen kira bedelleri nedir?


Geri Dön