19 / 04 / 2024

bakanlık evleri

bakanlık evleri

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, bakanlığın merkez ve bağlı kuruluşlarının kiraladığı gayrimenkuller meclis gündemine taşındı. CHP'li Arslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sabiha Gökçen'in raylı sistem ve metrosunu Bakanlık yapacak!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre, Sabiha Gökçen'e raylı sistem ve metroyu Bakanlık yapacak. 

Bakanlık sayımızın azalmasıyla kazanılan binaları değerlendirdik!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bakanlık sayımızın 16'ya düşmesiyle birlikte kazanılan binaları değerlendirdik, planlaması yapıldı. Bundan böyle kiracı olan yerlerin tamamından çıkmak suretiyle onları buralara taşıyarak buradan da çok ciddi bir tasarrufta bulunduk." dedi.

Kamu binaları Bakanlıkça hazırlanan rehbere göre yapılacak!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanlığı genelgesine göre kamu binaları Bakanlıkça hazırlanan Kamu Binaları Standartları Rehberi'ne göre yapılacak..

Fabay Adabükü Evleri ile hayaller gerçeğe dönüşüyor!

Sakinlerine doğayla iç içe bir yaşam sunan Fabay Adabükü Evleri'nin 60 evden oluşan ikinci etabı için çalışmalar başladı. Denize yakın konumuyla dikkat çeken Etap 2, ev sahiplerine kendi evlerinde tatil köyü konforunu yaşatıyor.

Seba Küçükbük Evleri Mayıs 2019'da teslim edilecek!

Seba Küçükbük Evleri sadece yazlık bir proje değil. 4 mevsime uygun mimarisi, yerleşime yakınlığı ve hizmetleriyle her zaman keyifle yaşanabilecek bir hayat sunuyor. 

Fabay Adabükü Evleri'nde tanışma partisi düzenlendi!

Fabay İnşaat, teslimi yapılan Fabay Adabükü Evleri'nde tanışma partisi düzenledi. Firma, ev sahiplerinin tanıştırıp, sıcak bir ortamda buluşturdu.

Eski başbakanlık binası, Adalet Bakanlığı'na tahsis edildi

Eski başbakanlık binası, Adalet Bakanlığına tahsis edildi. Binanın bulunduğu bölgenin, "Adalet Kampüsü" olarak düzenlenmesi hedefleniyor...

Bakanlık'tan 667 yapı denetim firmasına 2,1 milyon TL ceza!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bakanlık tarafından inşaat denetimlerini yapan bin 667 yapı denetim kuruluşundan, işlemlerinde aykırılık tespit edilenlere Temmuz'a kadar 2 milyon 148 bin 240 lira tutarında cezai işlem uygulandığını açıkladı.

Fabay Adabükü Evleri: Huzur ve mutluluğun adresi!

Özel plaj anlayışıyla tasarlanan sahil bandı, sosyal tesislerinin genişliği ve zengin imkanlarıyla dikkat çeken Fabay Adabükü Evleri, sakinlerine doğayla iç içe bir yaşam vadediyor.

Tarım arazilerinin satış ve kiralama işlemlerini Bakanlık yapacak!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik gereğince gerçek ve tüzel kişilere ait olan tarımsal arazilerin satış ve kiralama işlemleri Bakanlıkça yapılacak..

Fikirtepe'de Bakanlık anlaşma sistemine gitmeli!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu Fikirtepe'de yaşanan sorun için, "Bakanlık bölgede hak sahiplerinin anlaştıkları yüzde 58 gibi oranları yüzde 48'e çekerek bir anlaşma sistemine gitmeli" şeklinde açıklama yaptı. 

Bakanlık Fikirtepe'de sahaya iniyor!

İstanbul Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm tıkanınca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaşanan mağduriyetleri giderecek. Bakanlık sorunların hızlı şekilde çözüme kavuşturulması amacıyla irtibat ofisi açılacağını bildirildi. 

Bursa'daki dönüşüm sıkıntısı bakanlık desteğiyle aşılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentte yaşanan dönüşüm sıkıntısının bakanlık desteğiyle aşılacağını dile getirdi.

bakanlık evleri Haberi

bakanlık evleri

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, akanlığın merkez ve bağlı kuruluşlarının kiraladığı gayrimenkullere ilişkin soru önergesi hazırladı. Arslan, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı  Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Arslan, ''Kamu kurumlarının elinde bulunan binaların değişen koşul ve ihtiyaçlar nedeniyle yetersiz kaldığı gerekçesiyle yeni binalara taşındıkları görülmektedir Bakanlıkların kendi arazileri üzerine bina yapmak ya da mevcut yapıları daha kullanılır hale getirmek yerine kiralama yöntemini seçtikleri bilinmektedir'' diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan'ın soruları:
1- 2010, 2015, 2018, 2019 yılları ile Şubat 2020 itibariyle Bakanlığınız merkez ve taşra teşkilatında, bağlı, ilgili ve ilişkili kurum ve kuruluşlar kiraladığı gayrimenkul var mıdır? Bu kiralama işlemi hangi asfalta yapılmıştır? Söz konusu yıl ve dönemde yapılan ve kira ödemesi miktarı nedir?

2-  2010, 2015, 2018, 2019...