26 / 04 / 2024

Bakanlık’tan müjde! 81 ilde devlet memuru alımı başladı!

Bakanlık’tan müjde! 81 ilde devlet memuru alımı başladı!

Ticaret Bakanlığı, bünyesinde görevlendirmek üzere çeşitli alanlarda ticari denetmen yardımcısı ilanını Resmi Gazete’de yayınladı. Birçok farklı bölümden mezunu görevlendirecek olan Ticaret Bakanlığı, denetmen yardımcısı ilanı için son başvuru tarihini 2 Kasım olarak belirledi.



Ticaret Bakanlığı, Resmi Gazete’ye verdiği ilana göre taşra teşkilatında görevlendirmek üzere çeşitli alanlarda ticaret denetmen yardımcısı istihdam edecek. Ticari denetmen yardımcısı ilanının başvuruları,  internet sitesi üzerinden 24 Ekim ile 2 Kasım 2022 arasındaki döneminde alınacak.

Ticaret Bakanlığının Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, Ticaret Bakanlığı taşra teşkilatında genel idare hizmetleri sınıfından 8. ve 9. derece kadrolara atanmak üzere, giriş sınavının ardından gıda, ziraat, kimya, tekstil mühendislikleri, işletme, maliye gibi bölümlerden mezun 175 ticaret denetmen yardımcısını işe alacak.

175 Ticaret denetmen yardımcısı giriş sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamada gerçekleşecek.

 İlk aşama olan yazılı sınava KPSS’de aldığı puan türünden başarı sırasına göre kontenjan sayısının 20 katına kadar aday çağrılacak. Yani 3 bin 500 kişi yazılı sınava çağırılacak.

Bakanlık’tan müjde! 81 ilde devlet memuru alımı başladı!

İlan için başvurular dijital ortamda 24 Ekim-2 Kasım 2022 arası döneminde alınacak. Sınava katılmak isteyen adaylar başvurularını, e-Devlet (Ticaret Bakanlığı/Kariyer kapısı) ve Kariyer Kapısı "http://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr"  internet sitesi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek.

Yazılı sınavın yeri ve tarihi belli oldu. 20 Kasım'da Ankara'da yapılacak olan sınavın yeri ve saati adayların giriş belgelerinde belirtilecektir.

Yazılı sınavı başarıyla geçen adaylar için, sözlü sınav da aynı yerde Ankara'da olacak.

Sözlü sınavın tarihi ve yeri, yazılı sınav sonucuyla birlikte Ticaret Bakanlığının internet sitesi üzerinden (www.ticaret.gov.tr) ilan edilecek.

Peki, Ticaret denetmen yardımcısı ilanı için diğer detaylar nelerdir? Hangi bölümden ne kadar eleman alınacak? İşte detayları…


Geri Dön