25 / 04 / 2024

Bakanlık’tan müjdeli haber! Nihayet otomotiv sektöründeki dengesizlikler ortadan kalkıyor! Sektör çok rahatlayacak!

Bakanlık’tan müjdeli haber! Nihayet otomotiv sektöründeki dengesizlikler ortadan kalkıyor! Sektör çok rahatlayacak!

Sıfır kilometre araç satışlarında kayıt dışılık, stokçuluk ve haksız fiyat artışlarına yönelik Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan önemli bir hamle geldi. Bakanlık, sıfır araçta stokçuluk ve haksız fiyat artışın için 39 ile; 13 distribütör, 256 bayi ve 260 bin araç satışına yönelik inceleme başlatıldığı



Bakanlığa, otomotiv sektörüyle ilgili son dönemde sıfır araçlarda stokçuluk yapıldığına, vergi mevzuatına aykırı hareket edildiğine, elden tahsilatla vergi kayıp ve kaçağına sebep olduğuna yönelik şikayetler ulaştığı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

39 İLDE 260 BİN ARAÇ SATIŞINA İNCELEME

"Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak kayıt dışılık, stokçuluk ve haksız fiyat artışları ile mücadele etme kapsamında son derece kararlı bir tutum içerisindeyiz. Bu çerçevede Bakanlığımız tarafından otomotiv sektöründe kayıt dışılık, stokçuluk ve haksız fiyat artışlarını önlemek amacı ile gerekli araştırma ve incelemeler başlatılmıştır.

Bakanlık’tan müjdeli haber! Nihayet otomotiv sektöründeki dengesizlikler ortadan kalkıyor! Sektör çok rahatlayacak!

Bakanlığımıza bağlı vergi müfettişleri tarafından kayıt dışılık, stokçuluk ve haksız fiyat artışları ile ilgili mücadele etme noktasında İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere toplamda 39 şehirde; 13 distribütör, 256 bayi ve 260 bin araç satışına ilişkin çalışmalara başlanmıştır. 13 distribütör ve 256 bayinin satış işlemlerine yönelik bilgi ve belge talep süreçleri tamamlanmıştır. Yapılan bu çalışma kapsamında aynı zamanda bayilerden araç satın alan 25 bin alıcıya bilgi isteme yazıları gönderilerek, özellikle alıcıların bayilere elden para verip vermedikleri konusu araştırmaya konu edilmiştir."

"OTOMOTİV SEKTÖRÜNDEKİ DENGESİZLİKLER ORTADAN KALDIRILACAK"

Bakanlığın açıklamasının devamında "39 şehirde bulunan distribütörler, araç bayileri ve alıcılardan alınan bilgilere göre, otomotiv sektöründe arz ve talep dengesini bozanlar ve haksız fiyat artışına sebep olanlar ile ilgili olarak Bakanlığımız tarafından gerekli bütün iş ve işlemler hızlı bir şekilde yerine getirilerek otomotiv sektöründeki dengesizlikler ortadan kaldırılacak ve insanlarımızın mağduriyetine yol açanlara gerekli yaptırımlar gecikmeksizin uygulanacaktır" denildi.

İş arayanlara müjde üstüne müjde! O Bakanlık rekor sayıda personel alacak! Az önce açıklandı! Başvuru ekranı burada!

EYT’de bir bilmece daha çözüldü! Arap saçına dönmüştü! EYT’liler derin bir oh çekti! EYT’liler bunlara iyi baksın!

Reklam tuzaklarına milyonlarca liralık ceza! Vatandaşlar bir tuzaktan daha kurtuldu!


Geri Dön