20 / 04 / 2024

Bakanlıktan onay çıktı! Bir ilde daha resmen petrol aranacak

Bakanlıktan onay çıktı! Bir ilde daha resmen petrol aranacak

Enerji sektöründe sınıf atlamak isteyen Türkiye, petrol arama işlemlerini sürdürüyor. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın yurt genelindeki petrol arama sahalarına bir yenisi daha dahil etti.



NE OLMUŞTU?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in, 'Yakında ilan edeceğiz.' diyerek müjdeyi verdiği petrol rezervi Adana'da çıktı. Adana'nın Ceyhan ilçesinde yapılan çalışmalarda yüksek kalitede olduğu tespit edilen petrol keşfedildi.
Daha önce yabancı şirketlerin bölgede çalışma yaptığı, bin 500 metre derine inildiğini ancak petrol bulunmadığını söyledikleri ifade edildi.
Ancak TPAO yaptığı aramada bin 350 metre derinlikte petrol rezervini buldu. Bölge halkı gelişmeden büyük sevinç yaşadı.

https://emlakkulisi.com.tr/almanya-acil-olarak-duyurdu-binlerce-turk-calisan-alinacak-iste-basvuru-sartlari/711299


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön