20 / 04 / 2024

Balbey'de rant endişesi!

Balbey'de rant endişesi!

'Kentsel Yenileme Projesi'nin uygulanacağı Antalya'nın en eski yerleşim bölgelerinden Balbey Mahallesi'nde rant endişesi var.Balbey sakinleri, Kentsel Yenileme Projesi ile birlikte tarihi dokunun aynen korunmasını, yaşamlarına aynı şekilde devam etmeyi istiyor.



'Kentsel Yenileme Projesi'nin uygulanacağı Antalya'nın en eski yerleşim bölgelerinden Balbey Mahallesi'nde rant endişesi var. Heyecanla projenin başlamasını bekleyen ve bölgeyi terk etmeyi düşünmediklerini belirten Balbey sakinleri, Kentsel Yenileme Projesi ile birlikte tarihi dokunun aynen korunmasını, yaşamlarına aynı şekilde devam etmeyi istiyor. 

MUHTAR UYAROĞLU PROJEDEN UMUTLU

Antalya'nın tarihi semtlerinden olan ve yıllardır kaderine terk edilen Balbey Mahallesi'nde Kentsel Yenileme Heyecanı yaşanıyor. 

24 Nisan 2016 talihinde Bakanlar Kurulu onayından geçen ve daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da onayı ile Resmi Gazete'de yayımlanan tarihi Balbey Mahallesi'ne yapılacak olan Kentsel Yenileme Projesi'nin önümüzde yıl başlayacağı gelen bilgiler arasında. Projenin bir an önce başlamasını isteyen vatandaşlardan ise zaman zaman boş evlerde uyuşturucu kullanıldığı ve fuhuş yapıldığı yönünde şikâyetler var. 

Projenin başlaması ile birlikte yeni bir merkez haline gelecek olan Kaleiçi yakınındaki bu tarihi semt sakinleri ve muhtarı Abdullah Uyaroğlu'da projenin bir an önce başlaması taraftarı. 

İDDİALARI ORTAYA ATANLAR İŞGALCİ

Mahalle sakinlerinin şikâyetlerine karşılık semtte bu tarz olayların yaşanmadığını iddia eden Balbey Mahalle Muhtarı Abdullah Uyaroğlu ise, uyuşturucu ve fuhuş yapıldığma karşılık iddiaları yalanladı. Uyaroğlu, "Böyle bir dunun söz konusu değil. Belediye ile şu an uzlaşma içindeyiz. Balbey Mahallesi Kaleiçi'nden daha güzel bir yer haline gelecek. Bu tarz iddiaları ortaya atanlar da orada mülk sahibi olmayan ve işgalci konumunda olanlar. Çok memnum olan da var çok şikâyetçi olan da var. Bu durum gayet doğal" dedi. 

MAHALLE SAKİNLERİNE ÇAĞRI

Kentsel Yenileme süreci ile ilgili de bilgi veren Muhtar Uyaroğlu, "Antalya Büyükşehir Belediyesi mahallemize bir kentsel dönüşüm ofisi açtı. Mahalle sakinleri oradan proje ile ilgili gerekli bilgileri alabilirler. Yaklaşık bin 800 tane mahalle sakinimiz var burada. 

Mahalle sakinlerimizin de biraz daha duyarlı olarak, bir an önce binaya gelerek gerekli bilgileri edinmelerini ve yenilemeye ilişkin açılan ankete katılmalarını bekliyoruz. Bu şekilde mahallemizde uygulanacak olan proje daha hızlı ilerleyecektir" şeklinde konuştu. 

TARİHİ DOKUSU KORUNSUN

Daha önce sit alanı olarak ilan edilen Balbey mahallesinde bir diğer endişe ise ranta açılması. Mahalle sakinleri, yenileme projesi ile birlikte tarihi dokunun aynen korunması ve burada yıllardır yaşayan vatandaşların aynı şekilde yaşamlarına devam etmelerinden yana. 

Mevki bakımından Antalya'nın tarihi miraslarından biri olan Kaleiçine yakınlığı ile bilinen Balbey Mahallesi şimdi heyecanla projenin başlamasını bekliyor. 


Antalya Gerçek Akdeniz


Geri Dön